Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Βαρύ το κλίμα στον οικισμό "Αγία Σοφία" - Έφτασε η σορός του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε από Αστυνομικό

14/12/2022
125 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τη σορό του Κώστα Φραγκούλη υποδέχτηκαν με τραγούδια γονείς, συγγενείς και φίλοι του 16χρονου, στον καταυλισμό "Αγία Σοφία" στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, το πρωί της Τετάρτης.

Ο 16χρονος πάλεψε 9 ημέρες στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου μετά τα πυρά που δέχθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Δεκάδες Ρομά ακολούθησαν το αυτοκίνητο, που μετέφερε τη σορό του 16χρονου στον καταυλισμό όπου μεγάλωσε και διέμενε, είτε πεζοί είτε με τα αυτοκίνητά τους, πενθώντας για τον θάνατο του νεαρού Ρομά.

Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία του είναι προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη (15/12) στις 10.00, στα κοιμητήρια του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών και η σορός του θα παραμείνει για 24 ώρες στο σπίτι του.

Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση για τον αστυνομικό

Στο μεταξύ, μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται για την αιματηρή καταδίωξη με θύμα τον 16χρονο.

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνέχεια ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ' ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου. Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Μέχρι να αρθεί η παραπάνω διαφωνία από το Δικαστικό Συμβούλιο (η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών), ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.


thetoc.gr



Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ