Το τζατζίκι βρίσκεται μέσα στη λίστα του Taste Atlas με τα 50 καλύτερα ντιπ του κόσμου, ενώ η ελληνική κουζίνα εκπροσωπείται και από άλλα διάσημα πιάτα.
Η ελληνική πατζαροσαλάτα βρίσκεται στη 40η θέση από τις 50 στη σχετική λίστα. Λίγο πιο πάνω, στην θέση 35 είναι η ταραμοσαλάτα, ενώ στην 31η θέση είναι η μελιτζανοσαλάτα.
Κάποιες θέσεις πιο ψηλά βρίσκεται η τυροκαυτερή η οποία φιγουράρει στην 23η θέση της κατάταξης, με τη φάβα να είναι στην 17η θέση.
Πολύ κοντά στην κορυφή όμως, δεν θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από το... τζατζίκι που είναι στην 5η θέση της κατάταξης του Taste Atlas.
Όσον αφορά στην πρωτιά, το Λίβανο με του Μουτάμπαλ έχει κερδίσει τον "διαγωνισμό".
Στο δημοσίευμα αναφέρεται: "Το τζατζίκι είναι ένα ελληνικό παρασκεύασμα από γιαούρτι, αγγούρια, σκόρδο και πολλά βότανα και μπαχαρικά, όπως άνηθο, δυόσμο ή μαϊντανό. Συνήθως σερβίρεται ως σάλτσα που συνοδεύει πολλά πιάτα με κρέας, ως απλό ντιπ ή ως ορεκτικό. Το όνομά του προέρχεται από την τουρκική λέξη cacik, που δηλώνει ένα πολύ παρόμοιο ντιπ, αν και ορισμένοι υποψιάζονται ότι το τζατζίκι προέρχεται από το ινδικό ντιπ raita. Το τζατζίκι σερβίρεται πάντα κρύο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές να σερβίρεται με πιάτα όπως ο γύρος και το σουβλάκι. Συχνά, σερβίρεται με πίτα ως μέρος του πρώτου πιάτου ενός μεγάλου γεύματος".
thetoc.gr