Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σάλος με τα πεταμένα ρούχα για τους Τούρκους σεισμόπληκτους - Τι απαντά ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης

20/02/2023
232 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σάλος έχει προκληθεί από τις εικόνες στο Κέντρο Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής, σε ένα χώρο που συγκεντρώνεται η ανθρωπιστική βοήθεια για τους  σεισμόπληκτους  στην Τουρκία και τη Συρία.

Τις εικόνες με τα πετάμενα ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης στον δρόμο δημοσίευσε στον λογαριασμό του ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης.

"Για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Έτσι καταλήγει η βοήθεια του κόσμου. Εκεί στο κέντρο διαχείρισης ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρεια Αττικής όλα καλά; Ντροπή σας", έγραψε χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει "πόλεμος" ανακοινώσεων μεταξύ Γιώργου Πατούλη και Ρένας Δούρου. 

Αντίδραση Δούρου και καρφιά στον Γιώργο Πατούλη

Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της πρώην Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου. 

Η κα Δούρου έκανε λόγο για "σκουπιδότοπο" και "κατάντια της Διοίκησης Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής", αντιπαραβάλλοντας το δικό της έργο.

"Δεν υπάρχουν λόγια για την κατάντια της Διοίκησης Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής. Ντροπή! Μετέτρεψε σε σκουπιδότοπο το Κέντρο Logistics.

Ο διακεκριμένος φωτορεπόρτερ Giorgos Moutafis φέρνει στο φως το πως αντιλαμβάνεται η Διοίκηση Πατούλη την αλληλεγγύη προς τους σεισμόπληκτους: η βοήθεια των πολιτών πεταμένη στο δρόμο. Που είναι η υποδομή; Που είναι η φροντίδα; Πού είναι η οργάνωση; Στα σκουπίδια ελέω του κ. Πατούλη!

Όμως αυτές οι εικόνες είναι και αδιάψευστος μάρτυρας της εγκατάλειψης της αναγνωρισμένης από το Συμβούλιο της Ευρώπης καλής πρακτικής που εμείς δημιουργήσαμε στην Περιφέρεια Αττικής το 2016 και βοήθησε από πρόσφυγες / μετανάστες ως χιλιάδες πολίτες στην Αττική και σε όλη τη χώρα. Η αλήθεια είναι ότι αλληλεγγύη, το Κέντρο Logistics δεν προσφέρονται για φωτογραφίες και δημόσιες σχέσεις στις οποίες αριστεύει ο κ. Πατούλης". 

Για γκαιμπελικές μεθόδους κάνει λόγο η Περιφέρεια Αττικής

"Για την κα Δούρου, το ΣΥΡΙΖΑ και τους "επαγγελματίες αλληλέγγυους", η ανθρωπιά έχει μόνον κομματική αξία" αναφέρει σε απάντησή της η Περιφέρεια Αττικής.

Σε ανάρτησή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Εδώ και μέρες, η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Αττικής έχουν οργανώσει μια τεράστια επιχείρηση ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, συγκεντρώνοντας ανθρωπιστική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης, για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας σε Τουρκία και Συρία που επλήγησαν από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς. Σε καθημερινή σχεδόν βάση συλλέγεται και αποστέλλεται η βοήθεια αυτή, με πιο πρόσφατη τη σημερινή αποστολή 50 φορτηγών με κάθε είδους υλικό από την Περιφέρεια Αττικής. Σε αυτή την προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών της Αττικής, έχει λάμψει με την απουσία της τόσο η κα Δούρου, όσο και οι κάθε λογής δήθεν "επαγγελματίες" αλληλέγγυοι, που θεωρούν ότι μόνον αυτοί είναι ευαίσθητοι απέναντι στον ανθρώπινο πόνο κι ότι οι πράξεις αλληλεγγύης, πρέπει να εξαργυρώνονται κομματικά.

Η επιλεκτική ανακύκλωση στα μέσα ενημέρωσης μιας φωτογραφίας που τραβήχθηκε στο χώρο συγκέντρωσης της βοήθειας ( στην οποία αποτυπώνεται ποσότητα ρούχων που λόγω του ότι ήταν σε κακή κατάσταση και φθαρμένα, και για το λόγο αυτό δεν μπορούν να αποσταλούν ως βοήθεια, αλλά θα πήγαιναν για ανακύκλωση), έδωσε την ευκαιρία να βγουν από το "καβούκι" που ήταν κρυμμένοι όλες τις προηγούμενες ημέρες οι αλληλέγγυοι του ΣΥΡΙΖΑ. Με την φωτογραφία αυτή επιχειρούν με γκαιμπελικές μεθόδους να αμαυρώσουν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται, από την οποία οι ίδιοι δήλωσαν απόντες.

Δυστυχώς γι΄ αυτούς, μόνο η μικροψυχία και η συκοφαντία έχει κομματική σημαία κι αυτή είναι της κας Δούρου, του ΣΥΡΙΖΑ και των διάφορων "επαγγελματιών αλληλέγγυων" που έχουν στη δούλεψή τους, που μοναδική τους έννοια είναι να συκοφαντούν την Ελλάδα και το λαό της".

Η Περιφέρεια Αττικης ανήρτησε και φωτογραφίες από την ανθρωπιστική βοήθεια που έχει συλλεχθεί μέχρι στιγμής, και η οποία είναι καθοδόν προς την Τουρκία. 

Πατούλης: Τα ρούχα ήταν εκεί για να τα πάρει η ανακύκλωση

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μίλησε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" για το περιστατικό.

"Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η αποστολή που εστάλη των 50 φορτηγών της Περιφέρειας και σε λίγο θα βρίσκεται στην Τουρκία. Αυτό στο οποίο αναφέρεστε, ήθελα να πω ότι χιλιάδες τόνοι μετά την πρόσκληση που κάναμε στους δήμους, έρχονται, και κάθε μέρα εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, κατηγοριοποιούν όλες αυτές τις χιλιάδες τόνους ρούχων", ανέφερε αρχικά ο κ. Πατούλης.

"Υπήρχαν πολλοί εθελοντές που βοήθησαν σε αυτή την αποστολή για να φύγει την Κυριακή το πρωί, προκειμένου να γίνει η διαλογή των ρούχων. Τα ρούχα που ήταν ακατάλληλα, πάνε για ανακύκλωση. Την προηγούμενη ημέρα ήταν εκεί τα ρούχα για να τα πάρει η ανακύκλωση, και επειδή δεν υπήρχε κάποιος να ανοίξει την Κυριακή την αποθήκη, μετά τη διαδικασία της διαλογής, είδαμε αυτή την εικόνα. Εγώ δεν είδα πάνες και γάλατα. Κάποια εξ αυτών, δεν ξέρω τι ώρα τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, είναι αυτά που αφήνουν οι συμπολίτες μας για να πάνε στη διαλογή", συμπλήρωσε. 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ