Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ρόδος: Γυναίκα θα καταβάλει διατροφή στον πρώην σύζυγό της

25/07/2024
236 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ανατέθηκε προσωρινά η αποκλειστική επιμέλεια ανηλίκου τέκνου στον πατέρα και υποχρεώθηκε η μητέρα να του καταβάλλει το ποσό των 800 ευρώ μηνιαίως ως συμβολή στη διατροφή του.

Ειδικότερα, ο πατέρας υπέβαλε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ζητώντας την αποκλειστική επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου του και την καταβολή διατροφής από τη μητέρα ως συμβολή στα έξοδά του.

Σύμφωνα με την αίτηση, το 2018 το ζευγάρι έλυσε συναινετικά τον γάμο του υπογράφοντας ιδιωτικό συμφωνητικό όπου μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε ότι η επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων θα ασκείται αποκλειστικά από τη μητέρα με την οποία θα συμβίωναν στην κατοικία της και κατά τα λοιπά η γονική μέριμνα θα ανήκει από κοινού και στους δύο γονείς.

Πλην όμως ήδη από το έτος 2018, οι συνθήκες άλλαξαν και τα ανήλικα τέκνα κατόπιν αυτόβουλης δήλωσης και απόφασής τους ξεκίνησαν και κατοικούσαν σταδιακά στην αρχή και στην συνέχεια σχεδόν αποκλειστικά με τον πατέρα, ενώ από τις αρχές του έτους 2020 και έπειτα κατοικούσαν και συμβίωναν αποκλειστικά μαζί του, ασκώντας εν τοις πράγμασι την αποκλειστική επιμέλειά τους έκτοτε και καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τα έξοδα διατροφής τους.

Ήδη ο αιτών από το έτος 2021 γνωστοποίησε στην καθ’ ης με εξώδικο ότι ασκεί εν τοις πράγμασι την αποκλειστική επιμέλειά τους και ωσαύτως δεν δικαιούταν την καταβολή διατροφής για λογαριασμό των ανηλίκων τέκνων τους γνωστοποιώντάς της παράλληλα την βούλησή του να μην παραταθεί το ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας – διατροφής και επικοινωνίας. Όπως ισχυρίζεται ο αιτών, το ενήλικο πλέον τέκνο τους σπουδάζει εκτός Ρόδου και του καλύπτει ο ίδιος εξ ολοκλήρου τα έξοδα διαβίωσής του ενώ το ανήλικο τέκνο κατοικεί μαζί του από το έτος 2019 σχεδόν αποκλειστικά, ενώ από το έτος 2020 αποκλειστικά και μόνον στην κατοικία του Όπως επισημαίνει, ανέκαθεν κάλυπτε και εξακολουθεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες διατροφής των τέκνων του και ειδικότερα την παροχή στέγης, σίτισης, υγειονομικής κάλυψης, φοίτησης-δια βίου εκπαίδευσης και εξόδων ψυχαγωγίας και δραστηριοτήτων. Επίσης έχει αναλάβει την εξόφληση λογαριασμών ρεύματος, ύδατος, τηλεφώνου, καυσίμων για τις μετακινήσεις και τα αεροπορικά των τέκνων τους, καθώς και τα έξοδα ενδύσεως, φοιτήσεως, καθώς και ό,τι άλλο χρειαστούν.

Όπως επισημαίνει ο αιτών, η πρώην σύζυγός του τον καταμήνυσε ψευδώς και κακόβουλα για μη καταβολή διατροφής κατ’εξακολούθηση ενώ ο ίδιος ανατρέφει αποκλειστικά το ανήλικο τέκνο τους το οποίο και διαμένει μαζί του ενώ η ίδια αδιαφορεί για το τέκνο τους καθώς από την στιγμή που αποφάσισε το τέκνο να συμβιώσει μαζί του, εξέλαβε αυτό ως προδοσία εκ μέρους του και εκδικητικά διέκοψε την επικοινωνία της με το ανήλικο τέκνο.

Ετσι σύμφωνα με τα ανωτέρω ο αιτών θεώρησε πως είναι πρόδηλα επιβεβλημένη η λήψη ασφαλιστικών μέτρων για την επιμέλεια και διατροφή του ανηλίκου τέκνου του κι έτσι το Δικαστήριο μετά τη συζήτηση της αίτησής του, του ανέθεσε προσωρινά και αποκλειστικά την επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου του και την καταβολή διατροφής σε αυτόν 800 ευρώ μηνιαίως από τη μητέρα για τις ανάγκες διαβίωσής του.

Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 26/07 - 12:24
.
ΙΣΟΤΗΤΑ!!!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΙΔΗΣΗ?????

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ