Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Προς νέο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων στον Τουρισμό – Στο 90% οι πληρότητες τον Αύγουστο (στις πρώτες θέσεις η Κως)

19/08/2024
619 Εμφανίσεις
7 Σχόλια

Το 90% αγγίζουν σύμφωνα με πληροφορίες από ξενοδόχους οι πληρότητες στα καταλύματα τον Αύγουστο, που όπως λένε εξελίσσεται στο πιο δυνατό μήνα της φετινής σεζόν. Με την τουριστική κίνηση να είναι στα ύψη, οι επιχειρηματίες του χώρου αναφέρουν πως οδεύουμε προς ένα νέο τουριστικό ρεκόρ και σε αφίξεις και σε έσοδα, σε σύγκριση με πέρσι. Τονίζουν εντούτοις πως το φετινό τουριστικό καλάθι γεμίζει κυρίως εξαιτίας της ανόδου του αριθμού των τουριστών, καθώς οι δαπάνες και η κατανάλωση δεν ακολουθούν ανάλογη πορεία.

Η Ρόδος, όπως και η Κως, η Κρήτη, η Κέρκυρα, και η Ζάκυνθος είναι οι προορισμοί που καταγράφουν αυτό το μήνα τις υψηλότερες πληρότητες, εξηγούν φορείς του κλάδου. Οι πληρότητες είναι υψηλές τόσο στα ξενοδοχειακά καταλύματα, όσο και στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Όμως η μέση δαπάνη ανά επισκέπτη, όπως λένε οι εκτιμήσεις, κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα, με τους τουρίστες να εμφανίζονται “μετρημένοι” στην εστίαση (για όσους δεν έρχονται με πακέτα all inclusive).

Σύμφωνα με στοιχεία του Airdata tracker, με δεδομένα από την εταιρεία μετρήσεων ταξιδιωτικών δεδομένων OAG, ο προγραμματισμός αεροπορικών θέσεων σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις τον Αύγουστο είναι αυξημένος κατά 8,4%, ενώ συνολικά αυτό το μήνα, οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται σε 5.153 εκατομμύρια. Πρόκειται για το υψηλότερο νούμερο που καταγράφεται σε όλη τη φετινή θερινή περίοδο (από τα τέλη του Μαρτίου μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου).

Την εβδομάδα από τις 19 έως τις 25 Αυγούστου οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις ανέρχονται σε 1.159 εκατομμύρια, ενώ την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου οι θέσεις ήταν 1,170 εκατομμύρια. Τα αεροδρόμια του Ηρακλείου, της Ρόδου και της Κέρκυρας συγκεντρώνουν την υψηλότερη ζήτηση από τις βασικές αγορές του εξωτερικού.


Σύμφωνα με την ΤτΕ, στο πεντάμηνο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 16,2%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, και διαμορφώθηκαν στα 3,8 δισ. ευρώ. Τον Μάιο, τα τουριστικά έσοδα σημείωσαν αύξηση κατά 6,8%, που διαμορφώθηκαν στα 1,9 δισ. ευρώ, έναντι 1,81 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2023. Όμως η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων ήταν αποτέλεσμα της ανόδου της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 21,3%, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε κατά 12,2%.

Ο πήχης για την παρούσα σεζόν έχει τεθεί στα 22 εκατομμύρια ευρώ, από 20,5 δισ. ευρώ πέρσι. Όμως παράγοντες της αγοράς, με βάση τις πληρότητες και την ζήτηση από επισκέπτες last minute, αναμένουν πως μπορούμε να πάμε και σε υψηλότερο ταμείο μέχρι το τέλος της χρονιάς, ειδικά εάν η τουριστική κίνηση διατηρηθεί ζωντανή και μετά τον Οκτώβριο, όπως είναι η τάση των τελευταίων δύο ετών στη χώρα μας.

Τονίζεται πως το 2023 οι εισπράξεις από τον εισερχόμενο τουρισμό ανήλθαν σε €19,8 δισ., αυξημένες κατά +12,2% έναντι του 2019 (€17,7 δισ.) και κατά +14,9% έναντι του 2022 (€17,3 δισ.). Περιλαμβανομένων των εσόδων από την κρουαζιέρα οι εισπράξεις ανήλθαν σε €20,7 δισ., αυξημένες κατά +13,8% έναντι του 2019 (€18,2 δισ.) και κατά +17,0% έναντι του 2022 (€17,7 δισ.). Αντίστοιχα, οι αφίξεις από τον εισερχόμενο τουρισμό ανήλθαν σε 32,7 εκατ. το 2023, αυξημένες κατά +4,4% έναντι του 2019 (31,3 εκατ.) και κατά +17,6% έναντι του 2022 (27,8 εκατ.).

capital.gr



Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 7
Ανώνυμος
Ανώνυμος 22/08 - 09:58
Τι να πει κανεις
Όταν το έσπα το χρησιμοποιούν μόνο οι ευκαταστατοι με συνεταιρους από το εξωτερικό και όχι οι μικρομεσαία επιχείρηση, όταν η μετά κοβιτ εποχή έχει αδυνατίσει οικονομικά τους πολλούς, όταν το κρατικό χρέος μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό θα έχουμε αυτές τις ανισότητες που κατακρίνουν οι βολεμένοι Έλληνες. Όσο για τον τζίρο φυσικά θα αυξηθεί αφού φέτος καθιερώθηκαν τα pos
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/08 - 23:13
Σχόλια
Το ότι ο Δήμος η περιφέρεια το κράτος δεν φτιάχνει τις υποδομές του νησιού δεν φταίει ο τουρισμός. Από τον τουρισμό όλοι ζούμε εδώ αμμεσα έμμεσα. Ένα καλό έχουμε σε αυτό τον τόπο ότι έχουμε τουρισμό και με τις απόψεις σας θα τον χαρούμε. Αυτοκαταστροφικοί μεζιροι θλιβεροί όπως πάντα. Ο πελάτης υπάρχει στο νησί επειδή κάποιοι λίγοι επένδυσαν. Το πως θα βγάλετε χρήματα από τον τουρισμό δεν θα σας το μάθει κάποιος απλά ανοίξτε το μυαλό σας να δουλέψει. Με το να κάθεστε και να σχολιάζεται το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βγάλετε ένα ευρώ. Επενδύστε στις δεξιότητες σας στις επιχειρήσεις σας και θ δείτε ποσό καλύτερα θα πάτε. Οι πελάτες έχουν λεφτά εσείς δεν μπορείτε να πάρετε μερίδιο. Σκεφτήκατε ποτέ γιατί; Το 90% των μαγαζιών εμπορικών η εστίασης είναι μιας άλλη εποχής. Θέλετε με μηδέν επενδύσεις στην δουλειά σας να βγάλετε χρυσάφι δεν γίνεται πλέον αυτό. Έχουμε ένα δήμο τροχοπέδη σε κάθε επενδυση στο νησί. Κρατάει τις υποδομές απαρχαιωμένες. Οι απόψεις τους είναι απλά ξεπερασμένες. Ζουν σε άλλη εποχή και εμείς ακόμα τους ανεχόμαστε στωικά. Φωνάξτε επιτέλους μια στιγμή προς την σωστή κατεύθυνση παροτρύνεται και τους Εαυτούς σας να εξελιχτούν και να συμβαδίσουν με την εποχή. Και κάτι τελευταίο αναρωτηθήκατε τοσο καιρό πως ζούμε. Από τι ζούμε ; Έτσι για να σταματησουμε. Το ότι μπορεί κάποιοι να αποτυγχάνουμε είναι επειδή εμείς οι ίδιοι δεν κάναμε σώστε σκέψεις και κινήσεις. Όχι επειδή υπάρχει τουρισμός. Έλεος πια. Ας πάρουμε και εμείς κάποιες ευθύνες πάνω μας. Μια αυτοκριτική δεν είναι κακή.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/08 - 21:42
Κοινωνία ώρα μηδέν.
Τελικά κοινωνία παρακμής! Καλύτερα να είχαμε τους μισούς τουρίστες ! Καί να είχαμε σοβαρή ΥΓΕΊΑ και παιδεία!!!Τα περισ Χρήματα τα καρπονωνται οι λεγόμενοι gast arbeiter !!!Kαι το κεφάλαιο!!!Και στο νησί μένουν ψυχουλακια γειά σοβαρές επενδύσεις!!!
Προς ασχετο
Προς ασχετο 20/08 - 20:16
Τελικά ζητε ανάμεσα μας
Σου έχω πει να κοιμάσαι με τα παράθυρα κλειστά.Περνανε το βράδυ αεροπλάνα και ψεκάζουν.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/08 - 20:13
Χ
Είστε για κλωτσιές μποχαλοι
Άσχετο
Άσχετο 20/08 - 16:04
Τελικά καμία φωτιά δεν είναι τυχαία
Ρόδος: Κάτοικοι απέτρεψαν αυτοψία για ανεμογεννήτριες στην οποία εμφανίστηκε και Τούρκος
Τκ18
Τκ18 20/08 - 14:51
Γύφτικο σκεπαρνι
Και τι να λέει? Ο καθένας για την πάρτη του , ένας τόπος χωρίς υγεία χωρίς παιδεία δύο από τους βασικούς πυλώνες για να σταθεί μια κοινωνία.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ