Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Παρουσίαση έργων μαθητών και μαθητριών από τα Δωδεκάνησα (δείτε για Κω)

10/05/2023
127 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στο πλαίσιο της Δράσης Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής: «Μιλώντας για τον άλλο μέσα από τη Λογοτεχνία» του Συνδέσμου Φιλολόγων Δωδεκανήσου

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των έργων μαθητών και μαθητριών από τα Δωδεκάνησα στο πλαίσιο της Δράσης Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής με θέμα «Μιλώντας για τον Άλλο μέσα από τη Λογοτεχνία».

Τη δράση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τη Σ. Ε. Φιλολόγων κα Κων/να Καλαούζη, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Ρόδου.

Η παρουσίαση έγινε διαδικτυακά. Την τηλεσυνάντηση χαιρέτισε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κος Ιωάννης Παπαδομαρκάκης ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος όπως και τους/τις εκπαιδευτικούς.

Ζήτησε μάλιστα να γίνει ειδική, τιμητική μνεία στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδ/νήσου των ονομάτων όλων των μαθητών και των μαθητριών που συμμετείχαν στη Δράση.

Συγχαρητήρια και έπαινοι από το Δ.Σ. του Συνδέσμου οφείλονται στους ακόλουθους μαθητές και στις ακόλουθες μαθήτριες: στον Άγγελο Άλλκγια του Γυμνασίου Καστελορίζου, στη Βιολέντη Βλάχου, στην Ευστρατία Γαμπιεράκη, στην Ισμήνη Γαμπιεράκη και στους μαθητές Καμίτση, Γρύλλη, Γιάνναρο και Ζαφείρη του Γυμνασίου Πάτμου, στη Ραφαέλα - Χριστίνα Θεοδότου και στη Σοφία Μιχαηλίδη του ΓΕΛ Απερίου Καρπάθου, στους μαθητές και τις μαθήτριες Σταύρο, Νίκο, Κώστα, Σεβαστιάνα, Στέλιο, Μιχάλη, Ματούλα, Μανώλη, Γιάννη, Σταύρο και Χριστίνα του ΕΕΚ Κω, στην Τσαμπίκα Μυρσίνη Κάλφα, στον Γιάννη Παπαοικονόμου, στη Χριστιάνα Ειρήνη Τσαγκαλίδου, στη Μαρία Αικατερίνη Ιγνατάκη, Αναστασία Παππά και τη Φωτεινή Στεργαλλά του Γυμνασίου Παραδεισίου, στις μαθήτριες Τσαμπίκα – Κυρά Παπανικολάου, Άννα Κωστάκη, Αμάντα Μπρόνστ, Δήμητρα – Αθηνά Γιάννη του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, στις μαθήτριες Παρθένα Κουκουράκη, Ουλφέτ Χαματζή, Ερατώ Φραζή, Σέβη Χατζηστέργου και στους μαθητές Επαμεινώνδα Καστάνη, Ηλία Λάσκαρη και Νίκου Καλτσάτη του 2ου ΓΕΛ Κω, στις μαθήτριες Αντελίνα Τσάνε, Ναταλία Διακαντώνη και Ραφαέλα Συνεσίου του Γυμνασίου Αντιμάχειας Κω, στις μαθήτριες και στους μαθητές Σεβαστή – Ιωάννα Ζαίρη, Αφροδίτη Κεμεντσετσίδου, Πετρούλα Κουτσουραή, Κλωνάρη, Δήμητρα Αμπελά, Αγγελική Πετράκη, Νάνσια Σταμέλου, Σεβαστή Πλάτση, Αγγελική Φλωρέντζη, Σοφία Χαλικού, Μαρία Μηνιώτη, Ελένη Θεοδωρίδου, Ειρήνη Καρδούλια, Ειρήνη Καρασίμου και Μάνο Vohellazng του 2ου Γυμνασίου Καλύμνου, στους δεκαπέντε (15) μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και Λ.Τ. Νισύρου, στους μαθητές και τις μαθήτριες Γιαμαίου, Νυστάζου, Χαλιπήλια, Σαρούκο και Γουρλά του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Καλύμνου, στις μαθήτριες Ευαγγελία Γεωργούλα, Φωτεινή Γεωργούλα, Μπακάλη, Αγγελική Παπαδημήτρη, Σεβαστή Παπαδημήτρη, Πηδιάκη, Πλατέλλα, Φανιού του Γυμνασίου Κρεμαστής, στις μαθήτριες Βαλταδώρου, Ζαλάχα, Κουρδουνάκη, Μαρκοπούλου, Ντελλάκη, Παλατιανού, στους μαθητές και στις μαθήτριες Αντωνόγλου, Ιατρό, Ισκά, Κούττη, Κουφό, Κρητικό, Σκούμπρο, Βογιατζή, Σανσόγλου, Σέντη, Σταυρογιάννη, Στεργούλα, Σφυρίου, Καραμιχάλη, Λουκά Κάβουρα, Γιώργο Κάβουρα, Ζανδέ, Καραγιάννη και Αθανασία Γιούλη του 5ου Γυμνασίου Ρόδου, στη Σοφία –Εφραιμία Κλάδη και την Ελένη Κουτσομανώλη – Φιλιππάκη του 7ου Γυμνασίου Ρόδου, στην Καλλιόπη Ανδρεαδάκη, στην Ευαγγελία Χατζησταυρίδη, Μελίνα Σαντορινιού, Άγγελο Τσολερίδη και Γεωργία Ρούσου του 3ου Γυμνασίου Ρόδου και στις μαθήτριες Θεοδώρα Αντώνογλου, Μαρία Γιαννακά και Ελένη Μαρία Μαντζανά του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου.

Ιδιαίτερα σημαντικά όλα τα έργα, δείγματα υψηλών στιγμών έμπνευσης γύρω από το θέμα της ετερότητας στη λογοτεχνία, είχαν τη μορφή α) ψηφιακών αφηγήσεων β) ποιημάτων γ) σύντομων αφηγήσεων και δ) πολυτροπικών κειμένων.

Δημιουργήθηκαν σε διάλογο με ολόκληρα λογοτεχνικά κείμενα ή με αποσπάσματα. Τα παιδιά με τα κείμενά τους ανέδειξαν τόσο το ταλέντο τους, όσο και την ευαισθησία στο θέμα του σεβασμού στη Διαφορά.

Οι εκπαιδευτικοί τα καθοδήγησαν και τους άνοιξαν δρόμους ώστε να ανακαλύψουν την ανθρώπινη και δημιουργική πλευρά του σχολείου. Μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν αποσταλεί σε κάθε σχολείο: α) οι βεβαιώσεις συμμετοχής στη δράση β) ένα βιβλίο εφηβικής λογοτεχνίας για τη σχολική βιβλιοθήκη, προσφορά του Συνδέσμου Φιλολόγων Δωδεκανήσου και θα έχει δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τις δημιουργίες όλων των μαθητών και των μαθητριών.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται, επίσης, σε όλους και όλες τους/τις συναδέλφους που έλαβαν μέρος υποστηρίζοντας τους μαθητές, στην Ευαγγελία Καμπουράκη, στην Ελένη Κονιδάρη, στη Χριστίνα Σπούρδουλα, στην Αναστασία Ζέππου, στη Μαρίνα Κρύου, στην Αργυρώ Τρικοίλη, στη Μαρία Γαλουζή, στον Γιώργο Μπουζάλη και στην Ειρήνη Μπόλλη, στην Αντωνία Ματσίγκου, στην Εμμανουέλα Διακοσάββα, στην Ιωάννα Λεντή, στη Γεωργία Παπασταθοπούλου, στην Ευστρατία Σαχλού, στη Λουκία Ορφανού, στην Ειρήνη Χατζηγεωργίου, στη Χριστιάνα Μόσχου και τη Βασιλική Σουλιώτη, στη Μαρία Αμοιρίδου και στον Γεώργιο Κωνσταντινίδη, στη Μαρία Ειρήνη Διδασκάλου, στη Μαρία Τσάκωνα και στον Άγγελο Γιαννακό, στην Ειρήνη Οικονόμου, στην Έλενα Φλωριανού, στη Μάνθα Μήτρου και στην Κωνσταντίνα Τσάπρα.

Ευχαριστίες εκφράζονται, ακόμα, στη Σ.Ε. Φιλολόγων κα Κων/να Καλαούζη για τη συνεργασία και την επιστημονική καθοδήγηση της δράσης, στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδ/νήσου κο Ιωάννη Παπαδομαρκάκη για την ένθερμη υποστήριξη και την παροχή άδειας διευκόλυνσης εκπαιδευτικών για παρακολούθηση της εκδήλωσης και στον κο Σάββα Χριστοδούλου προϊστάμενο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδ/νήσου για την οικονομική υποστήριξη της δράσης.


rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ