Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Όταν ανοίγεις το ραδιόφωνο σε νησιά και ακούς…τούρκικα

06/07/2024
224 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέλαβε να επιλύσει το θέμα, εγκαθιστά στο Αιγαίο, πιο δυνατούς πομπούς τηλεπικοινωνίας ώστε να εξαφανίσει το turkcell από τα ελληνικά νησιά και να παραμείνει στην Τουρκία.

Οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, δυσκολεύονται πολλές φορές να βρουν ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό στο ραδιόφωνό τους, να ακούσουν ειδήσεις ή έστω κάποιο τραγούδι, αφού τουρκικοί ραδιοσταθμοί έχουν πιο δυνατό σήμα και παρεμβάλλονται. Δηλαδή εάν είσαι για παράδειγμα στη Ρόδο, ή στην Κω ή ακόμα στην εσχατιά του Αιγαίου στη Σύμη στη Χάλκη, στο Καστελλόριζο έως τώρα ήταν πολύ πιθανόν να άνοιγες το ραδιόφωνό σου και να άκουγες τούρκικα. Αυτό όμως, όπως πληροφορούμαι τελειώνει λίαν συντόμως.

Με νόμο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και συγκεκριμένα του υφυπουργού Κωνσταντίνου Κυρανάκη δίνεται η δυνατότητα στους ραδιοσταθμούς να έχουν όχι μία (όπως είχαν έως τώρα), αλλά δύο συχνότητες. Συνεπώς εάν παρεμβάλλεται τουρκικός σταθμός, μπορεί εύκολα και με τον νόμο να αλλάξουν συχνότητα. Ήταν απαράδεκτο όμως όσοι ραδιοφωνικοί σταθμοί άλλαζαν έως τώρα μόνοι τους συχνότητα για να ακουστούν λόγω τουρκικών παρεμβολών, να τους τιμωρούσε με πρόστιμο η αρμόδια αρχή. Με τον νόμο όμως αυτό το θέμα αυτό σταματά να υπάρχει.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο θεματάκι. Συμβαίνει πολλές φορές (ακόμα και σε τουρίστες) μόλις πατήσουν το πόδι τους στα νησιά αυτά να εμφανίζεται ένα τούρκικο τηλεπικοινωνιακό σήμα της turkcell και να καλωσορίζει τον επισκέπτη στα τούρκικα, ωσάν να βρίσκεται στην Τουρκία και όχι σε ελληνικό νησί. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέλαβε να επιλύσει το θέμα, εγκαθιστά στο Αιγαίο, πιο δυνατούς πομπούς τηλεπικοινωνίας ώστε να εξαφανίσει το turkcell από τα ελληνικά νησιά και να παραμείνει στην Τουρκία.

Πηγή Βηματοδότης


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Απορία
Απορία 07/07 - 23:42
Κοινωνία
Καλά τα κανάλια μας σερβίρουν φθηνές τουρκικές σειρές τα ραδιόφωνα και τα κινητά πιάνουν Τουρκία . Τελικά που βρισκόμαστε;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 07/07 - 17:13
Ακρίτας.
Μετά από 30-40 χρόνια ξύπνησαν εκεί στα υπουργεία???Σαν τουρίστας από εξωτερικό οπότε πατάς νησιά ανατ. Αιγαίου.νομιζεις ότι βρίσκεσαι Τουρκία!!!Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις τηλεοπτικές εκπομπές!!!Αχ θεέ μου τι ζούμε!!?
Ψηφιακά και μόνο ψηφιακά.
Ψηφιακά και μόνο ψηφιακά. 06/07 - 19:09
DAB+
Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με τα ψηφιακά DAB+. Μόνο μια συχνότητα και όχι κάθε σταθμός την δικιά του. Ποιότητα στο έπακρον και αφθονία σταθμών. Αλλά που καιρός για πρόοδο.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ