Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η λίστα με τα χειρότερα Eλληνικά φαγητά

21/11/2023
207 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Βήματα προόδου και σημαντικές διακρίσεις καταγράφει την τελευταία δεκαετία η ελληνική γαστρονομία. Η παραδοσιακή κουζίνα της χώρας, με λαχταριστές συνταγές και αξιοζήλευτη πρώτη ύλη, υμνούνται από κορυφαίους σεφ του πλανήτη, όπως επίσης και από απλούς ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Μάλιστα, ένας εκ των κορυφαίων, αν όχι ο νούμερο 1, σεφ του κόσμου, ο Γκόρντον Ράμσεϊ είχε «σοκάρει» τον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας το 2021.

«Η Ελλάδα δεν συγκεντρώνει τα βλέμματα, όπως συμβαίνει με τη Γαλλία και τους Ιταλούς. Ειλικρινά πιστεύω ότι η ελληνική κουζίνα είναι καλύτερη από την ιταλική κουζίνα», είχε πει ο ιδιόρρυθμος τοπ μάγειρας, ο οποίος φημίζεται πως λέει πάντα τη γνώμη του χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες.

Τα 10 χειρότερα ελληνικά φαγητά

Είναι όμως όλα τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας ένα μικρό γαστρονομικό «ταξίδι»; Δεν υπάρχουν φαγητά, που από την παιδική ηλικία, μέχρι την ενήλικη ζωή των Ελλήνων αποτελούσαν σχεδόν «απειλή»; Το TasteAtlas, που κατά καιρούς αποθεώνει της ελληνικές γεύσεις, αυτή τη φορά δημοσίευσε τη λίστα με τα ελληνικά «μπλιάξ». Τα πιάτα δηλαδή που συγκεντρώνουν τη χαμηλότερη βαθμολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το TasteAtlas, όπως αυτοπροσδιορίζεται, είναι «ένας βιωματικός ταξιδιωτικός οδηγός για παραδοσιακά τρόφιμα και φαγητά που συγκεντρώνει αυθεντικές συνταγές, κριτικές και ερευνητικά άρθρα σχετικά με δημοφιλή συστατικά και πιάτα».

Οι λίστες του TasteAtlas βασίζονται στις αξιολογήσεις του κοινού, με μια σειρά μηχανισμών που αναγνωρίζουν πραγματικούς χρήστες και δίνουν πρόσθετη αξία στα reviews, που το σύστημα αναγνωρίζει ότι προέρχονται από γνώστες του αντικειμένου.

Για τη λίστα «τα 10 ελληνικά πιάτα με τη χειρότερη βαθμολογία» έως τις 18 Νοεμβρίου 2023, λήφθηκαν υπόψη 14.718 αξιολογήσεις. Ποια είναι τα 10 ελληνικά πιάτα με τη χειρότερη βαθμολογία και πως τα σχολιάζει το TasteAtlas;

10. Μουσταλευριά

«Αγαπημένη κατά τη διάρκεια της συγκομιδής των σταφυλιών, η μουσταλευριά είναι μια ελληνική πουτίγκα από μούστο και αλεύρι, που βράζονται μέχρι να πήξουν και μετά μπορούν να προστεθούν στο πιάτο διάφορα πρόσθετα υλικά όπως πετιμέζι, ζάχαρη, αμύγδαλα, βανίλια και σουσάμι. Η προέλευση του γλυκού εντοπίζεται στην αρχαία Ελλάδα, όταν ήταν γνωστό με το όνομα οινούτα».

9. Αγκινάρες αλά Πολίτα

«Αυτό το ελληνικό στιφάδο λαχανικών αποτελείται από αγκινάρες, λαχανικά όπως κρεμμύδια, καρότα, πατάτες ή μπιζέλια, διάφορα βότανα και χυμό λεμονιού. Το όνομα του πιάτου μεταφράζεται χονδρικά ως αγκινάρες σε στυλ πόλης, καθώς προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη, μια πόλη την οποία πολλοί Έλληνες αναφέρουν ως η Πόλη.

Αν και το απολαμβάνουμε όλο το χρόνο, οι αγκινάρες αλά Πολίτα είναι ένα πιάτο που συνδέεται κυρίως με το Πάσχα και τη Σαρακοστή. Μπορείτε να το απολαύσετε ως κυρίως πιάτο αλλά και ως συνοδευτικό, ενώ συνιστάται να το συνδυάσετε με φέτες χωριάτικου ψωμιού».

8. Ψιλοκομμένη σαλάτα

«Είναι μια παραδοσιακή σαλάτα με καταγωγή από την Ελλάδα. Αυτή η απλή σαλάτα φτιάχνεται συνήθως με μαρούλι, κρεμμύδι, άνηθο, ελαιόλαδο, ξύδι από κόκκινο κρασί, αλάτι, μαύρο πιπέρι και ρίγανη. Το μαρούλι πλένεται, ξεπλένεται και κόβεται σε λεπτές φέτες.

Τα κρεμμύδια κόβονται σε κομμάτια και ο άνηθος ψιλοκόβεται. Τα υλικά ρίχνονται σε ένα μπολ και περιχύνονται με ένα μείγμα από ελαιόλαδο, ξύδι από κόκκινο κρασί, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Η σαλάτα ανακατεύεται πριν από το σερβίρισμα».

7. Κουφέτο Μήλου

«Το Κουφέτο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα ή γλυκό του κουταλιού από το νησί της Μήλου. Φτιάχνεται σιγοβράζοντας κομμάτια τοπικής γλυκιάς λευκής κολοκύθας σε μείγμα νερού, ζάχαρης και τοπικού μελιού, το οποίο στη συνέχεια συνδυάζεται με αμύγδαλα και χυμό λεμονιού.

Συνήθως φυλάσσεται σε γυάλινα βάζα και μερικές φορές αρωματίζεται με ξυλάκια κανέλας. Στη Μήλο, αυτή η γλυκιά σπεσιαλιτέ συνήθως συνδέεται με γάμους και αρραβώνες, γι' αυτό και η κονσέρβα κέρδισε το όνομά της ως γλυκό γάμου».

6. Λαχανόριζο

«Αυτό το απλό ελληνικό πιάτο αποτελείται από έναν γευστικό συνδυασμό ρυζιού και λάχανου, το οποίο σοτάρεται μέχρι να μαλακώσει μαζί με κρεμμύδια, φρέσκα μυρωδικά και την προαιρετική προσθήκη λαχανικών και σάλτσας ντομάτας. Το πιάτο ανήκει σε μια μεγάλη ομάδα ελληνικών χορτοφαγικών πιάτων, που παραδοσιακά καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Συνήθως είναι κυρίως πιάτο και συνδυάζεται καλύτερα με χυμό λεμονιού, τυρί φέτα και ψωμί».

5. Πατσάς

«Αυτή η παραδοσιακή ελληνική σούπα περιλαμβάνει αρνίσιο, πρόβειο ή χοιρινό πατσά ως βασικά συστατικά. Ενώ υπάρχουν πολλές παραλλαγές της σούπας, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το κεφάλι ή τα πόδια του ζώου και εμπλουτίζουν τον ζωμό με σκόρδο, κρεμμύδια, χυμό λεμονιού και ξύδι.

Ο ζωμός πήζει με αβγολέμονο, ένα μείγμα από χτυπημένα αυγά και χυμό λεμονιού. Ο πατσάς θεωρείται ένα εξαιρετικό φάρμακο για το hangover και παραδοσιακά τον καταναλώνεται αργά, μετά από ξενύχτι, σε ελληνικές ταβέρνες».

4. Χορτόσουπα

«Είναι η ελληνική σούπα λαχανικών που κυκλοφορεί σε πολλές εκδοχές. Τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται στη σούπα είναι κυρίως εποχιακά, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν πατάτες, καρότα, πράσα, σέλινο, κρεμμύδια και κολοκυθάκια.

Αν και μπορούν να πολτοποιηθούν, τα λαχανικά κομμένα σε κύβους συνήθως αφήνονται ολόκληρα για να δώσουν στη σούπα την χαρακτηριστική πηχτή της συνοχή. Η σούπα σερβίρεται παραδοσιακά με χυμό λεμονιού και ψωμί στο πλάι».

3. Μαλαθρόπιτα Χίου

«Η μαλαθρόπιτα είναι μια παραδοσιακή αλμυρή πίτα από το ελληνικό νησί της Χίου, φτιαγμένη με άγριο μάραθο που ονομάζεται μάλαθρο. Τα φρέσκα φύλλα μάραθου συνδυάζονται με ένα κουρκούτι από αλεύρι, νερό, ελαιόλαδο και αλάτι και η πίτα που προκύπτει στη συνέχεια τηγανίζεται μέχρι να γίνει τραγανή και να πάρει ωραίο χρώμα.

Άλλα συστατικά που χρησιμοποιούνται στο κουρκούτι περιλαμβάνουν ψιλοκομμένα κρεμμύδια, διάφορα είδη χόρτων και μυρωδικών, σκόρδο, αυγά και ξύδι. Αυτή η πίτα παρασκευάζεται συνήθως και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αλλά αυτό που κάνει τη χιώτικη εκδοχή να διαφέρει από άλλες, είναι η προσθήκη αυγοτάραχου».

2. Μαϊντανοσαλάτα

«Αυτό το αρωματικό ελληνικό spread περιλαμβάνει φρέσκο μαϊντανό ως βασικό συστατικό του. Η μαϊντανοσαλάτα κυκλοφορεί σε πολλές εκδοχές. Συνήθως όμως τα συστατικά του είναι το ψωμί, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, χυμός λεμονιού, ξύδι και μπαχαρικά. Με καταγωγή από το νησί της Σύρου, το άλειμμα αυτό συνδυάζεται συνήθως με πίτα ή φέτες, χωριάτικο ψωμί, αλλά συνοδεύει επίσης ψητό κρέας».

1. Σοφεγάδα Κρήτης

«Με καταγωγή από την Κρήτη, η σοφεγάδα μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε λαχανικά εποχής. Συνήθως, περιλαμβάνει κολοκυθάκια, πιπεριές, πατάτες, μελιτζάνες, πράσα, ντομάτες και διάφορα μπαχαρικά και βότανα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή για τη σοφεγάδα, και παρόλο που αποτελείται κυρίως από λαχανικά και συχνά καταναλώνεται ως νηστίσιμο πιάτο, ορισμένες εκδοχές μπορεί να περιλαμβάνουν θαλασσινά ή σαλιγκάρια.

Αυτό το χορταστικό στιφάδο λέγεται ότι χρονολογείται στις αρχές του 20ού αιώνα και παρασκευαζόταν παραδοσιακά σε πήλινα δοχεία».


reader.gr

 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ