Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Για πέμπτη μέρα συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ρόδο

22/07/2023
48 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Για πέμπτη μέρα συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου η οποία έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, ενώ έχουν ενισχυθεί και πρόκειται να ενισχυθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας με πεζοπόρα τμήματα και οχήματα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Το βασικό μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται αυτή την ώρα κοντά στο φράγμα του Γαδουρά και στο χωριό Λάερμα. Για να αποτραπεί η είσοδος της φωτιάς στα Λάερμα δόθηκε σκληρή μάχη στη διάρκεια της νύχτας και οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν την είσοδο της φωτιάς στο χωριό το οποίο ως γνωστόν εκκενώθηκε χθες το βράδυ για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι κάτοικοί του. 

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι πρόκειται για δύσκολη επιχείρηση η οποία είναι σε εξέλιξη, καθώς δημιουργήθηκαν διάφορα προβλήματα στο βόρειο κομμάτι και ο έντονος αέρας κατέβασε τη φωτιά προς τα Λάερμα, γι' αυτό και εστάλη το μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του χωριού.

Πρόσθεσε ότι το μέτωπο τώρα κινείται έξω από τα Λάερμα προς τα ανατολικά του νησιού της Ρόδου.

Ο κ. Αρτοποιός επισήμανε ότι οι εναέριες και οι επίγειες δυνάμεις έδρασαν αδιάλειπτα. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν θα την θέσουμε υπό έλεγχο τόσο εύκολα γιατί υπάρχουν Β-ΒΔ άνεμοι έντασης 6-7 Μποφόρ», ενώ σημείωσε ότι η φωτιά δημιουργεί τη δική της δυναμική κάτι που δυστυχώς παρουσιάστηκε και χθες το βράδυ.

Δεν είναι ανεξέλεγτκη η φωτιά στη Ρόδο, αλλά είναι αρκετά δύσκολη, πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι η πυρσβεστική καλείται να αντιμετωπίσει 50-60 πυρκαγιές καθημερινά, εκτός των αστικών περιστατικών. «Όλη η δύναμη του πυροσβεστικού σώματος βρίσκεται στις επάλξεις, οι πυροσβέστες μας είναι κουρασμένοι και καταβεβλημένοι από το rotation. Δεν υπάρχουν άδειες στο πυροσβεσιτκό σώμα».

Στο νησί των Δωδεκανήσων έφτασαν 25 πυροσβέστες, αεροπορικώς, από την Θεσσαλονίκη και 20 πυροσβέστες από την Αττική, ενώ το πρωί φτάνουν ακτοπλοϊκώς 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 οχήματα.

Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη


rodiaki.gr

ΦΩΤΟ: ΚΟΙΝΣΕΠ-ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ