Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Χατζηκυριάκος στον RV: Ανάγκη δημιουργίας ΕΜΟΔΕ και στην Κω για να καλυφθεί και το Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσου

07/07/2024
298 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Καλεσμένος της εκπομπής «Real Kos» Κως με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου κύριος Γιάννης Χατζηκυριάκου συζητώντας για την αναγκαιότητα ενίσχυσης των τοπικών πυροσβεστικών νησιωτικών σταθμών καθώς επίσης και την δημιουργία μονάδας ΕΜΟΔΕ στο ΒΣ Δωδεκανήσου με έδρα την Κω.

«Η δύναμη του πυροσβέστη είναι τα καλά λόγια και ηθική αναγνώριση που λαμβάνει από την κοινωνία όπως είδαμε να συμβαίνει και στην Καρδάμαινα μετά την επικίνδυνη πυρκαγιά με δεκάδες κόσμου, τουρίστες και μόνιμους κατοίκους να χειροκροτούν τους ηρωικούς μας συναδέλφους. Από εκεί και έπειτα η συζήτηση για τις ελλείψεις και τις ανάγκες ενισχύσεις είναι πάντοτε επίκαιρη και αυτή τη φορά αποτελεί για μας προτεραιότητα συνεχώς να επισημαίνουμε την ανάγκη δημιουργίας μονάδας ΕΜΟΔΕ και στο Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσου μετά από τη Ρόδο με επίκεντρο την Κω. 

Το συνολικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως σώμα είναι η έλλειψη προσωπικού, είτε αυτή έγκειται στη μόνιμη δύναμη του εκάστοτε πυροσβεστικού σταθμού είτε στις ειδικές ομάδες. Και αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο διαρκώς επικοινωνούμε ευρισκόμενοι σε συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο. Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί το βόρειο Αιγαίο έχει τέσσερις ΕΜΟΔΕ ενώ το νότιο Αιγαίο μόνο μία. Βάσει αυτού λοιπόν είχαμε καταθέσει επίσημο αίτημα να ιδρυθεί μία ΕΜΟΔΕ και στην Κω ως μητροπολιτικό κέντρο Βόρειας Δωδεκανήσου κάτι το οποίο θα ενίσχυε και τον τοπικό πυροσβεστικό σταθμό ο οποίος παραμένει υποστελεχωμένος, δεδομένου ότι έχει 30 στελέχη ως δύναμη αντί για περίπου 45 που προβλέπεται», μερικά απ’ όσα δήλωσε ο κ. Χατζηκυριάκος.


realvoice995.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Κωος
Κωος 09/07 - 16:22
Αχ τα χάλια
μας κ που δεν έχει ελλείψεις κ υποστελέχωση, αυτό το κράτος των αχρηστων;;;;;!!!!!!!! Σας ευχαριστούμε που υπάρχετε κ είστε πάντα παρόν με κίνδυνο της ζωής σας!!!!!!!!!!!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ