Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Aυτός είναι ο δάσκαλος της χρονιάς - Κάνει κάθε μέρα 106 χιλιόμετρα για να πάει στο σχολείο στην Κρήτη

31/07/2022
130 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο "δάσκαλος της χρονιάς" μεταμόρφωσε σχολείο στον Ψηλορείτη

Το βραβείο "εκπαιδευτικός της χρονιάς" κέρδισε ο εκπαιδευτικός Χάρης Γεωργιακάκης που κατάφερε να μεταμορφώσει ένα σχολείο στους πρόποδες του Ψηλορείτη της Κρήτης.

"Εγώ βρέθηκα σε ένα απομακρυσμένο σχολείο στα Βορύζια του δήμου Φαιστού που είναι 50 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο. Μία ώρα να πας και μία ώρα να γυρίσεις. Αυτό είναι κάτι που αποθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς γιατί το κόστος μετακίνησης και το κόστος διαβίωσης είναι μεγάλο", ανέφερε ο εκπαιδευτικός και εν συνεχεία ξεκαθάρισε ότι η "ηθική ικανοποίηση" είναι αυτό που τον αποζημιώνει για το καθημερινό ταξίδι που είναι υποχρεωμένος αν κάνει για να φτάσει στο σχολείο του. 

"Είναι ολιγοθέσιο σχολείο και φέτος είχαμε 30 μαθητές, Βρίσκομαι εκεί από το 2017 και όταν βρέθηκα εκεί υπήρχε ανάγκη να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο σχολείο γιατί υπήρχαν φθορές. Ο αύλιος χώρος ήταν σε κακή κατάσταση. Έτσι σε συνεργασία με τους φορείς, τους συναδέλφους την τοπική κοινότητα και τους γονείς ξεκίνησα μία προσπάθεια να αλλάξει όλο αυτό. Να πάρει χρώμα και να διορθωθεί", πρόσθεσε ο δάσκαλος και στη συνέχει έδωσε μερικές ακόμα λεπτομέρειες. 

"Έγινε ένα σημείο αναφορά για το χωριό, ένα όμορφο περιβάλλον, ώστε να μπορούν και τα παιδιά να νιώθουν πιο όμορφα σε αυτό. Έτσι καταλήξαμε, χρόνο με τον χρόνο σε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα". 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ