Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αρχίζει να γεμίζει ξανά τουρίστες η Ρόδος, μετά το σοκ που υπέστη λόγω της πυρκαγιάς

08/08/2023
94 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το Σαββατοκύριακο είχε 275 πτήσεις τσάρτερ που έφεραν 44.000 τουρίστες

Κάτι φαίνεται να αλλάζει πλέον στον τουρισμό της Ρόδου τις τελευταίες μέρες και υπάρχει κάποια νότα αισιοδοξίας για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου μετά την πολυήμερη πυρκαγιά.

Τα πράγματα στο τέλος του προηγούμενου μήνα ήταν πολύ δύσκολα και το νησί είχε σχεδόν αδειάσει, τόσο γιατί πολλοί επισκέπτες μας αναχώρησαν εσπευσμένα για την πατρίδα τους εκείνο το διάστημα όσο και γιατί για αρκετές μέρες και όσο διαρκούσε η φωτιά οι πτήσεις είχαν ανασταλεί.

Έχοντας περάσει όμως αυτό το κρίσιμο διάστημα η εικόνα αρχίζει σταδιακά ν’ αλλάζει κι αυτό φαίνεται από τα στοιχεία του αεροδρομίου, επιβεβαιώνοντας όλα όσα είχαν υπογραμμίσει οι τουριστικοί επιχειρηματίες πρόσφατα και συγκεκριμένα ότι από το Σαββατοκύριακο η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έδωσε στη «Ροδιακή» ο αερολιμενάρχης Βασίλης Κατταβενάκης, το Σαββατοκύριακο είχαμε 275 αφίξεις πτήσεων τσάρτερ από διάφορες χώρες της Ευρώπης και συνολικά 550 κινήσεις αεροσκαφών (αφίξεις και αναχωρήσεις).

Μάλιστα με τις πτήσεις αυτές ήρθαν στη Ρόδο περίπου 44.000 επιβάτες, ενώ αναχώρησαν με αυτές περίπου 31.000 επιβάτες γεγονός που δείχνει ότι η Ρόδος αρχίζει να ξαναγεμίζει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη μέρα της μεγάλης φωτιάς και για διάστημα μίας εβδομάδας παρατηρούνταν το φαινόμενο οι τουρίστες κυρίως να φεύγουν από τη Ρόδο. Έρχονταν πολύ λιγότεροι απ’ όσους έφευγαν, αλλά τώρα όπως δείχνουν τα στοιχεία έρχονται περισσότεροι απ’ όσους φεύγουν.

Η κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί και κανονική για την εποχή, αλλά σε κάθε περίπτωση τα νούμερα δεν έχουν... επανέλθει στα επιθυμητά επίπεδα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όταν το νησί είχε αδειάσει, η διαφορά ανάμεσα σε όσους έρχονταν και ανάμεσα σε όσους έφευγαν από τη Ρόδο είχε ξεπεράσει τα 60.000 άτομα μέχρι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ η διαφορά αυτή σήμερα φαίνεται να βρίσκεται μόλις στα 18.000 άτομα.


Παρατηρείται λοιπόν μία μικρή ανάκαμψη και η ψαλίδα έχει κλείσει κάπως, αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει, παρά το ότι κάθε μέρα έρχονται περισσότεροι τουρίστες από αυτούς που φεύγουν κι αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό το Σαββατοκύριακο.

Οι πτήσεις έχουν σταθεροποιηθεί, βρίσκονται σε ανοδικά επίπεδα, αλλά ο Ιούλιος, θα είναι μήνας με απώλειες στην τουριστική κίνηση πιθανόν σε μονοψήφιο ποσοστό το ίδιο και ο Αύγουστος όμως υπάρχουν ελπίδες ότι η τουριστική περίοδος δεν θα χαθεί.

Μέχρι στιγμής η Ρόδος κερδίζει πολλές μικρές νίκες αποδεικνύοντας την αξία του προορισμού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κατά 90% η τουριστική κίνηση έχει επανακάμψει στη Ρόδο, αλλά οι απώλειες δεν είναι οριζόντιες για όλο το νησί και δεν κατανέμονται το ίδιο παντού.

Για κάποιες περιοχές και για κάποιους επιχειρηματίες οι απώλειες είναι πολύ μεγάλες για κάποιους άλλους μικρότερες, κάποια ξενοδοχεία δεν επηρεάστηκαν ενώ κάποια άλλα έχουν πρόβλημα σε ό,τι αφορά τις πληρότητές τους.

Το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου.


rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ