Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Από επιπλοκές του στρεπτόκοκκου πέθανε το κοριτσάκι 6,5 ετών στη Θεσσαλονίκη

20/02/2023
68 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α θεωρείται η πιο κοινή αιτία βακτηριακής φαρυγγίτιδας σε παιδιά σχολικής ηλικίας

Λόγω επιπλοκών που της προκάλεσε λοίμωξη από στρεπτόκοκκο, κατέληξε την προηγούμενη εβδομάδα ένα κορτισάκι 6,5 ετών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Το τραγικό περιστατικό δημοσιοποιήθηκε μετά τη σχετική ενημέρωση που έκανε το νοσοκομείο στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Σύμφωνα με το ECDC, από τον περασμένο Δεκέμβριο καταγράφηκε αύξηση κρουσμάτων και θανάτων στην Ευρώπη, έπειτα από λοίμωξη από στρεπτόκοκκο της ομάδας Α και οστρακιά, αλλά με χαμηλότερη συχνότητα σε σχέση με πριν από την πανδημία.

Ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α θεωρείται η πιο κοινή αιτία βακτηριακής φαρυγγίτιδας σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Οι ηλικιακές ομάδες που επηρεάζονται περισσότερο είναι παιδιά κάτω των 10 ετών και άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. 


makthes.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 21/02 - 07:35
Γνώστης
Εκτός από ανεμβολιαστος είσαι και βλάκας.Μια χαρά σου εξηγεί το άρθρο την αιτία θανάτου του αδικοχαμένου παιδιού.Τι δεν καταλαβαίνεις; Δολοφόνοι, εμβόλιο και παρακρουση.Γραψε ρε φίλε στο άλλο σάιτ που ασχολειτε με αυτά.Στο νεκροσαιτ που μαζεύει θάνατους από όλη την Ελλάδα καθημερινά και σχολιάζετε όλα τα ψεκια.Αφησε μας να μάθουμε καμιά είδηση από μία σοβαρή σελίδα.Στην άλλη ολοταχώς, έχει και κηδείες live, Άντε ......
ανεμβολιαστοσ
ανεμβολιαστοσ 20/02 - 22:48
ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
μπορειτε να μας πειτε αν το παιδακι ηταν εμβολιασμενο ???????

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ