Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αίρεται η προστασία των μαρτύρων της Novartis

25/10/2024
12 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Την άρση της προστασίας των μαρτύρων στην υπόθεση Novartis αποφάσισε η Οικονομική Εισαγγελία έπειτα από αιτήσεις των πολιτικών προσώπων, τα ονόματα των οποίων είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από εισηγήσεις των αρμόδιων εισαγγελέων που εξέτασαν την υπόθεση, καθώς οι μάρτυρες είχαν λάβει διπλό χαρακτηρισμό, αίρεται το καθεστώς προστασίας για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Νovartis.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες έφεραν τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος που είχαν προσφύγει κατά της προστασίας των μαρτύρων μπορούν να κινηθούν δικαστικά εναντίον τους.

Αντ. Σαμαράς: Ανοίγει ο δρόμος για πλήρη αποκάλυψη της σκευωρίας Novartis
Οι πρώτες αντιδράσεις από Αντ. Σαμαρά και Α. Γεωργιάδη
Αντώνης Σαμαράς και Αδωνις Γεωργιάδης, σχολίασαν, λίγο αργότερα, τη σχετική απόφαση της Οικονομικής εισαγγελίας.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νοβαρτις» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την εξέλιξη. Ερχεται η ώρα της αλήθειας. Μέχρι τέλους. Για όλα και για όλους!»


Α. Γεωργιάδης: Συκοφάντες οι δύο μάρτυρες, ημέρα δικαίωσης

«Η σημερινή απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να αφαιρέσει -επιτέλους- την προστασία από τους δύο συκοφάντες, που ψευδώς κατηγόρησαν και εμένα και άλλους 9 συναδέλφους μου για τη Novartis, είναι μία ημέρα δικαίωσης» έγραψε στο X ο υπουργός Υγείας, συμπληρώνοντας: «Ομως το προσωπικό στοιχείο υποχωρεί μπροστά στο συμφέρον της Δημοκρατίας. Το μείζον εδώ δεν είναι να τους τιμωρήσουμε, αυτά θα τα αποφασίσει η Δικαιοσύνη με θεσμικό τρόπο. Το μείζον εδώ είναι να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν, διότι αποκλείεται μόνοι τους να σκέφθηκαν τέτοια τερατώδη ψεύδη. Η διαλεύκανση αυτής της πτυχής είναι ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον η εργαλειοποίηση των θεσμών για Πολιτικούς Σκοπούς. Αυτό αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνον εμάς τους 10».

Πηγή: kathimerini.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ