Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Φωτιά στον Σχίνο: 20.000 στρέμματα έχουν καεί - Από καύση υλικών σε ελαιώνα η πυρκαγιά - Δύσκολη νύχτα

20/05/2021
47 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αυτή την ώρα για την κατάσβεση της φωτιάς στον Σχίνο επιχειρούν 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές - Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Είκοσι χιλιάδες στρέμματα ενός πυκνού παρθένου δάσους έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής από τη φωτιά που ξεκίνησε χθες από το Σχίνο Λουτρακίου, όπως αναφέρθηκε στην έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.


Ο υφυπουργός ενημέρωσε τους δημοσιογράφους στο κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας για τις εξελίξεις με την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στον Σχίνο Κορινθίας.


Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως η φωτιά ξεκίνησε χθες βράδυ περίπου στις 21.45 με ακραίες καιρικές συνθήκες και ανέμους ως και 8 μποφόρ και επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ελαιώνα και από καύση υπολειμμάτων και κλαδιών, κάτι που διαχειρίζεται το κλιμάκιο της Δ/νσης Αντιμετώπσης Εγκλημάτων Εμπρησμού που διερευνά τα αίτια της φωτιάς από χθες το βράδυ. 

"Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφοροι οικισμοί και έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις", είπε.

Ο ίδιος είπε πως επιχειρούν αυτή την ώρα 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές. "Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο", συμπλήρωσε ο υφυπουργός, απαριθμώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο.

"Ενεργοποιήθηκε το 112 όταν κρίθηκε αναγκαίο και συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι", είπε ακόμα.

"Το ανακριτικό κάνει τη δουλειά και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα" είπε ο υφυπουργός και υπογράμμισε πως: "Θα είναι μια δύσκολη βραδιά. Δίνουμε μάχη σε δύσκολες συνθήκες".

Μήνυμα sms από το 112: Απομακρυνθείτε άμεσα προς Μέγαρα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των δυνάμεων της Πυροσβεστικής να θέλουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά στο Σχίνο, η οποία κατακαίει από το βράδυ της Τετάρτης δασικές εκτάσεις και έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε σπίτια και περιουσίες.

Μπορεί η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή να μην έχει πλέον ενιαίο μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες και ο κίνδυνος αναζοπυρώσεων είναι μεγάλος. 

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστών οι οποίοι δίνουν μάχη με τι φλόγες. Την ίδια στιγμή,  οι κάτοικοι των περιοχών από το Χάνι Δερβενίου έως την Άνω και Κάτω Πευκενέα έλαβαν- σύμφωνα με το skai.gr- sms στο κινητό τους το μεσημέρι της Πέμπτης για να απομακρυνθούν από την περιοχή προς τα Μέγαρα λόγω της φωτιάς.

Το μήνυμα έγραφε: Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή από Χάνι Δερβένι έως Ανω και Κάτω Πευκενέα, απομακρυνθείτε άμεσα προς Μέγαρα για προληπτικούς λόγους. 

Το πρωί της Πέμπτης,  η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την απομάκρυνση των κατοίκων  των σπιτιών στα νότια και δυτικά του Αλεποχωρίου, όπου η κατάσταση ήταν αποπνικτική λόγω του καπνού. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

Επίσης, το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την Τροχαία, στον κόμβο Μεγάρων- Αλεποχωρίου στο ρεύμα προς Αλεποχώρι και στην περιοχή Δελφίνια επί της οδού Χρυσανθέμων προς Μάζι, ενώ τη νύχτα είχε διακοπεί η κυκλοφορία από Σχίνο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για πολίτες, αλλά και για να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα τα πυροσβεστικά οχήματα.

Στάχτες σπίτια και μεγάλες εκτάσεις δάσους  - Ισχυρή μάχη με τις φλόγες

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια της περιοχής, ειδικά στον οικισμό Μαυρολίμνη.Όπως φαίνεται στις εικόνες, αρκετά σπίτια του οικισμού παραδόθηκαν στις φλόγες και έχουν γίνει στάχτη. 

Ζημιές έχουν προκληθεί και στο ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς έχουν καεί κολόνες της ΔΕΗ και έχουν κοπεί καλώδια, γι' αυτό βρίσκονται στην περιοχή συνεργεία του ΔΕΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις ζημιές. 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ