Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Φωτιά στην Κορινθία: Δεύτερο 24ωρο αγωνίας αλλά και σημάδια βελτίωσης - Στη μάχη τα εναέρια μέσα

21/05/2021
54 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στη μάχη από τις πρώτες πρωινές ώρες τα εναέρια μέσα - Εφιαλτική η νύχτα στην Κορινθία - Πολλά τα μέτωπα - Εκκένωση οικισμών.

Μια ακόμα δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για την Κορινθία, αφού για δεύτερο 24ωρο μαίνεται η φωτιά στα Γεράνεια Όρη, με τα Μέγαρα να είναι σε πυρινο κλοιό και την έκταση που έχει ήδη καεί να ξεπερνάει τις 20.000 στρέμματα. Υπάρχουν όμως σαφή σημάδια βελτίωσης. Για "πολύ βελτιωμένη εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς" έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Σήμερα", ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, έχουν πέσει οι άνεμοι και ήδη έχουν ριχτεί στη μάχη και τα εναέρια μέσα.


Με το πρώτο φως της ημέρας, λίγα λεπτά μετά τις έξι το πρωί ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς και τα εναέρια μέσα, έτσι ώστε να περιοριστούν τα διάσπαρτα μέτωπα τα οποία έκαιγαν όλη τη νύχτα. Σχεδόν 300 πυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες που ορισμένες φορές ξεπερνούν και τα 20 μέτρα.

Στις 7 το πρωί οι μεγάλες εστίες της πυρκαγιάς εντοπίζονται στις περιοχές Χάνι Δερβένι, Αιγερούσες και Ντουράκος, έξω από το Αλεποχώρι. Οι εστίες της είναι πολλές και ενεργές. Ευτυχώς, με το πρώτο φως της ημέρας οι άνεμοι κόπασαν και είναι πλέον γύρω στα 4 μποφόρ.


Όλο το βράδυ εκκενώνονταν και άλλοι οικισμοί ενώ αυτό που λένε όσοι βρίσκονται στις περιοχές αυτές είναι ότι την ώρα που πιστεύουν ότι η φωτιά είναι σε ύφεση ξαφνικά αναζωπυρώνεται.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στη 01:30 τα ξημερώματα η προσοχή των επίγειων δυνάμενων, εστιάζονταν στα μέτωπα σε Πευκενέα, Χάνι Δερβένι, Αιγειρούσες και στις Ιερές Μονές Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Μακρινού και Αγίου Ιερόθεου.

Οι ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και έχουν δώσει στη φωτιά νοτιοανατολική κατεύθυνση προς τα Μέγαρα, κάτι που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ωστόσο λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα η ισχύς των ανέμων μειώθηκε και οι συνθήκες άρχισαν να ευνοούν το έργο κατάσβεσης των 265 πυροσβεστών που παραμένουν στο σημείο.

"Συγκρατημένη αισιοδοξία" στην Πυροσβεστική

Όπως σημείωσε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος, "το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει περάσει στην Αττική από τις μεσημεριανές ώρες, αφού εξελίχθηκε στο όριο Αττικής και Κορινθίας στα Γεράνεια Όρη".

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής, κάτι που αναμένεται να γίνει ακόμα δυσκολότερο όσο πέφτει η νύχτα αφού δε θα επιχειρούν τα εναέρια μέσα.


Ωστόσο, "διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία αφού η εικόνα είναι καλύτερη σε όλη την πυρκαγιά".

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη, σε Αττική και Πελοπόννησο, με τις Αρχές να μην εφησυχάζουν.

 

thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ