Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στο τραπέζι η μόνιμη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά αλλά... με πέναλτι

01/03/2022
126 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Νέα ευκαιρία δίνει η κυβέρνηση στους πολίτες προκειμένου να αποκαλύψουν στους δήμους την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων χωρίς να επιβαρυνθούν με υπέρογκες αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων.

Με την νέα ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του 2022, οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής εκπρόθεσμων αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων στους δήμους όλης της χώρας εμφανίζοντας τα πραγματικά τετραγωνικά των ακινήτων τους και αποφεύγοντας τις αναδρομικές χρεώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πώς θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή, στη διεύθυνση tetragonika.govapp.gr, σύμφωνα με πληροφορίες από TΑ ΝΕΑ.

Σε σχετικές δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι: 

"είναι ωφέλιμο να υπάρχει μια πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά ώστε να μπορεί κάποιος να δηλώσει τα τετραγωνικά του οικήματός του εάν δεν τα έχει δηλώσει¨". Επίσης τόνισε πώς όποιος καθυστερήσει να τα δηλώσει στην πλατφόρμα θα έχει επιπλέον χρεώσεις. 

Τέλος για όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν προλάβει να ενταχθούν στις δύο προηγούμενες ρυθμίσεις ή υπάρχουν λάθη στην επιφάνεια των ακινήτων τους, θα έχουν την ευκαιρία να να υποβάλλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις. 

Τα ποσά των δημοτικών φορών και τελών θα προσαυξάνονται τουλάχιστον 20% ανάλογα με τον χρόνο αποκάλυψης των "ξεχασμένων" τετραγωνικών.


dikaiologitika.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ