Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μανάβης στον Πειραιά διακινούσε κοκαΐνη ενός εκατ. ευρώ

04/11/2021
130 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο "Κήπος της …κόκας", με σφραγίδα "BOSE". Φρούτα, λαχανικά και …κοκαΐνη, προέλευσης Λατινικής Αμερικής, είχε στο μαγαζί του στον Πειραιά, ένας χονδρέμπορος οπωροκηπευτικών προϊόντων και …"αποθηκάριος" κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών στα Νότια Προάστια της Αττικής.

Τουλάχιστον 11 κιλά καθαρής κοκαΐνης, αξίας που υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, εντόπισαν και κατάσχεσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, που πέρασαν χειροπέδες σε συνολικά έξι μέλη της σπείρας, μετά από οργανωμένη επιχείρηση την Τρίτη σε Πειραιά και Χαλάνδρι. Τα ναρκωτικά, ήταν κρυμμένα στο μανάβικο, μέσα σε κουτιά για …μπανάνες, γνωστής εταιρείας από τη Βραζιλία.

Σε κοσμοπολίτικα στέκια των Νοτίων Προαστίων κατέληγε η κοκαΐνη, την οποία προμηθευόταν τα μέλη του κυκλώματος από καρτέλ της λατινικής Αμερικής, με το οποίο είχαν αποκτήσει επαφή. Αυτή η πληροφορία "έφτασε στα αυτιά" των στελεχών της Δίωξης Ναρκωτικών, που παρακολουθούσαν για περίπου ένα μήνα τις κινήσεις των "εμπόρων".


Όπως διαπιστώθηκε "εγκέφαλος" της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ένας 65χρονος, ο οποίος είχε αναλάβει την ευθύνη για την ανεύρεση, τη μεταφορά και τη προώθηση των ναρκωτικών ουσιών σε διακινητές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Παράλληλα συντόνιζε και είχε την εποπτεία των υπολοίπων μελών της σπείρας.


Υπεύθυνος για την αποθήκευση και τη φύλαξη της κοκαΐνης, ήταν ο 49χρονος χονδρέμπορος οπωροκηπευτικών, ενώ… ταμίας του κυκλώματος ήταν ένας 63χρονος άνδρας. Οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες είχαν αναλάβει την ευθύνη να μεταφέρουν τις ναρκωτικές ουσίες. Για να μην γίνονται αντιληπτοί από τις αρχές μάλιστα και να "σβήνουν" τα ίχνη τους, χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Το μεσημέρι της Τρίτης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν "έφοδο" στο μανάβικο του Πειραιά και ανάμεσα στα προϊόντα που υπήρχαν στις αποθήκες του, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες σε κουτιά για …μπανάνες, οι ποσότητες ναρκωτικών. Πάνω στη συσκευασία τους είχαν σφραγίδα (BOSE) που… πιστοποιεί την προέλευση της κοκαΐνης από χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις αποθήκες του οπωροπωλείου, αλλά και στα σπίτια και τα οχήματα των εμπλεκομένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 11 κιλών και 715 γραμμαρίων, ηρωίνη συνολικού βάρους 11 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 280.530 ευρώ, 5 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 1 Ι.Χ. δίκυκλο, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 1 μαχαίρι, 3 πολεμικά φυσίγγια, καθώς και πλήθος νάιλον συσκευασιών και ιδιόχειρων σημειώσεων.

Σε βάρος των έξι συλληφθέντων που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ δύο εξ αυτών κατηγορούνται επιπλέον και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.


https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/o-kipos-tis-kokas-pos-epiasan-ton-manabi-ston-peiraia-pou-diakinouse-kokaini-enos-ekat-euro/

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ