Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΠΑΡΟΥ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

22/04/2021
48 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Πάρο, πήρε τον δρόμο της υλοποίησής του, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Πρόκειται για το έργο της αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κώστος – Παροικιά στην Πάρο, με σκοπό την επαναδημοπράτηση της συνέχισης και ολοκλήρωσης του έργου, που αφορά στην ομαλή υδροδότηση του νησιού, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες..

Το έργο που είναι ενταγμένο στον άξονα προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, πήρε προ ημερών αύξηση κατά ένα εκατομμύριο ευρώ στον προϋπολογισμό του, με σκοπό την επαναδημοπράτηση της συνέχισης και ολοκλήρωσης του.

Συγκεκριμένα, με την τροποποίηση της Πράξης «Αντικατάσταση Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Κώστος – Παροικιά Δ. Πάρου», που υπέγραψε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα στα νέα δεδομένα υλοποίησης του έργου, με την ημερομηνία ολοκλήρωσής του να μετατίθεται στις 31/03/2023. Παράλληλα, προστίθεται ως συνδικαιούχος η ΔΕΥΑ Πάρου, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η διαδικασία της νέας ηλεκτρονικής δημοπρασίας του.

Ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, δήλωσε σχετικά: «Οι συντονισμένες ενέργειες Δήμου και ΔΕΥΑΠ και ιδιαίτερα της Τεχνικής Υπηρεσίας, τους οποίους ευχαριστώ δημόσια, οδήγησαν σε μια εξαρχής καινούργια μελέτη που δημιουργήθηκε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο και απολύτως ορθές και τεκμηριωμένες τροποποιήσεις. Εξάλλου, η αγορά του οικοπέδου στο Μαράθι από τη ΔΕΥΑΠ με ίδια κεφάλαια, έδειξε ότι δεν ζητάμε απλώς χρήματα αλλά επενδύουμε και εμείς στο μέτρο που μπορούμε με δικά μας μέσα. Όλα τα παραπάνω, είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της πίστωσης κατά περίπου 1.000.000€, ώστε το έργο να συνεχιστεί κανονικά.

Το έργο αναμένεται να εξασφαλίσει την ομαλή υδροδότηση της Παροικιάς ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες που η ζήτηση αυξάνεται λόγω της υψηλής τουριστικής κίνησης, ενώ με την αντικατάσταση του δικτύου, θα βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η εξυπηρέτηση των κατοίκων της Πάρου και θα εξοικονομηθεί μεγάλη ποσότητα ύδατος».

Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά: «Για την υλοποίηση των αυξημένων αναγκών του σημαντικού αυτού έργου, ενισχύσαμε τον προϋπολογισμό του με 1 εκατομμύριο Ευρώ, μέσα απο τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας μας. 

Στεκόμαστε στο πλευρό του Δήμου Πάρου και της ΔΕΥΑ Πάρου, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να ολοκληρώσουν ένα έργο, που θα δώσει λύση σε ένα κρίσιμο ζήτημα ενός νησιού, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει σταθερά έδαφος στην διεθνή τουριστική αγορά. 

Ο καθημερινός αγώνας, σε όλα τα νησιά μας, για την κάλυψη κενών σε υποδομές, έχει εξελιχθεί σε μάχη ζωής. Μία μάχη που την δίνουμε με σοβαρότητα, συνέπεια και αφοσίωση. Με αγάπη στα νησιά και τους νησιώτες και χωρίς να λυγίζουμε μπροστά στις δυσκολίες».

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ