Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κορονοϊός: Ποιοι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά - Η λίστα με τα επαγγέλματα που μπαίνουν στο μέτρο

13/07/2021
241 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Αναλυτικά οι εργαζόμενοι που υποχρεούνται πλέον να εμβολιαστούν - Άδεια άνευ αποδοχών στους αρνητές

Τα μέτρα περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ανέλυσε το πρωί της Τρίτης ο Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την εξειδίκευση των ανακοινώσεων του διαγγέλματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως έως τις 16 Αυγούστου θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί το σύνολο των εργαζομένων στις δομές πρόνοιας τουλάχιστον με την πρώτη δόση και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές Υγείας.


Συγκεκριμένα ο Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε πως καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού, υγειονομικού, διοικητικού και λοιπού, των ιδιωτικών και δημόσιων Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων και Φροντίδας ΑΜΕΑ.


Δηλαδή:

  • Των Κέντρων Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, 
  • Των Στεγών Υποστηριζόμενης διαβίωσης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, 
  • Των Στεγών Αυτόνομης Διαβίωσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, 
  • Των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, 
  • Των Θεραπευτηρίων Χρονίως Πασχόντων, 
  • Των κλειστών δομών των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, 
  • Των Ιδρυμάτων Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων, 
  • Των Οικοτροφείων, 
  • Ειδικών Ιδρυμάτων, 
  • Των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, 
  • Των Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, 
  • Των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία. 

Έως τις 16/8 το σύνολο του προσωπικού των εν λόγω μονάδων θα πρέπει να έχει προβεί στην πρώτη δόση εμβολιασμού, η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οι κυρώσεις για τους αρνητές

Όπως ανακοίνωσε παράλληλα ο Βασίλης Κικίλιας, όποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών. Στο εξής, κάθε νεοεισερχόμενος φιλοξενούμενος στις παραπάνω Μονάδες θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος υποχρεωτικά.

Σε περίπτωση παραβίασης σχετικών κανόνων σε ό,τι έχει να κάνει με τις δομές, επιβάλλεται στη δομή πρόστιμο 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ, επιφυλασσομένων τυχόν ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

Τι ισχύει για υγειονομικού και εργαζομένους και σε δομές Υγείας

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε πως καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού, υγειονομικού, διοικητικού και λοιπού, των ιδιωτικών και δημόσιων δομών Υγείας όπως:

  • Διαγνωστικά Κέντρα 
  • Κέντρα Αποκατάστασης 
  • Κλινικές 
  • Νοσοκομεία 
  • Δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, κ.α. 

Αυτό σημαίνει πως εκτός των γιατρών και των νοσηλευτών, θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους εργασίας όπως οι λογιστές και οι γραμματείς. 

Όπως ανακοινώθηκε το σύνολο του προσωπικού των εν λόγω μονάδων θα πρέπει να έχει προβεί στην πρώτη δόση έως την 1/9 , η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Επίσης θα υπάρχει η πρόβλεψη για τους αρνητές, οι δημόσιοι φορείς, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και δομές Υγείας, να προσλαμβάνουν με ταχείες διαδικασίες προσωπικό ορισμένου χρόνου, σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται. 

Τέλος, συστήνονται Υγειονομικές Επιτροπές ανά Υγειονομική Περιφέρεια, που θα αξιολογούν αιτήματα απαλλαγής από τον εμβολιασμό με βάση εκτίμηση λόγων υγείας, κατόπιν ειδικής λίστας εξαιρέσεων που θα προσδιορίσει αυστηρά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 13/07 - 23:42
Ξεφτιλες!
Για πιο λόγο να αναγκάζουν τον κόσμο να εμβολιαστεί?? Υποτίθεται πως δεν ήταν υποχρεωτικό και ξαφνικά έγινε? Εγώ ρε φίλε δεν γουστάρω να βάλω στο σώμα μου ότι κ αν είναι αυτό! Δεν ανήκει στο σώμα το εμβόλιο σου! Και ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί η να πάρει ευθύνη αν εγώ πάθω κάτι? Τι θα γίνει η οικογένεια μου αν εγώ πάθω κάτι μετά το εμβόλιο?? Δεν είμαι αρνητής αλλά φοβάμαι! Ο κόσμος φοβάται να το κάνει αυτό που εσύ επιβάλλεις γιατί νομίζεις πως έχεις εξουσία πάνω μας! Τράβα εσύ να κάνεις λοιπόν ότι θέλεις κ άσε τον κοσμακη να κάνει αυτό που ο κάθε ένας γουστάρει!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ