Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κορονοϊός: Αγωνία για βρέφος 2 μηνών που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ - 15 παιδιά σε νοσοκομεία στην Αττική

28/09/2021
63 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ενα αγοράκι μόλις 2 μηνών νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Παίδων με αναπνευστική ανεπάρκεια

Μεγάλη είναι η ανησυχία για πιθανή εξάπλωση της πανδημίας στα παιδιά, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Skai.gr, ένα αγοράκι μόλις 2 μηνών νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου με αναπνευστική ανεπάρκεια αλλά όχι διασωληνωμένο. Με βάση τα τελευταία δεδομένα το μωρό δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σε απλή κλίνη (όχι Covid)  νοσηλεύεται ένα 5χρονο αγοράκι με το μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που εμφανίζεται σε κάποια παιδιά 4 με 6 εβδομάδες μετά τη νόσηση με κορoνοϊό. 

Συνολικά  στα νοσοκομεία Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία, νοσηλεύονται περίπου δεκαπέντε παιδιά. 

Το 44% των νέων κρουσμάτων θα είναι παιδιά

Σχετικά με τη νόσηση των παιδιών μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτίμησε ότι μέχρι τέλος του έτους το 44% των νέων κρουσμάτων θα είναι παιδιά. 

"Αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί 74.000 κρούσματα να είναι παιδιά μέχρι τέλος του χρόνου. Οι ανεμβολίαστοι ενήλικες να μην παίρνουν στον λαιμό τους τα παιδιά", επανέλαβε.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν κλείσει τμήματα σχολείων  λόγω κρουσμάτων. 

Στο ίδιο μήκος και η τοποθέτηση του  καθηγητή Παθολογίας Χαράλαμπου Γώγου ο οποίος τόνοσε ότι "γύρω στο 25% των κρουσμάτων καθημερινά είναι παιδιά"

Ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε πως "η προσπάθειά μας είναι να ανιχνεύουμε συνεχώς τα παιδιά που νοσούν και να απομονώνονται. Τα κρούσματα σε απόλυτους αριθμούς είναι σχετικά σταθερά".

Παράλληλα, ο κ. Γώγος τόνισε ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για νέες διαθέσιμες κλίνες για το επόμενο κύμα και στα παιδιατρικά τμήματα. 


https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/koronoios-agonia-gia-brefos-2-minon-pou-nosileuetai-se-meth---15-paidia-se-nosokomeia-stin-attiki/



Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ