Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Καιρός: Καλοκαιρινό Πάσχα φέτος - Ακόμα και στους 34-37 βαθμούς θα ανέβει η θερμοκρασία

26/04/2021
104 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Κατακόρυφη άνοδος της θερμοκρασίας, υγρασία και αφρικανική σκόνη θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού τη Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι το Πάσχα

Ένα καλοκαιρινό Πάσχα επιφυλάσσει ο καιρός, αφού η θερμοκρασία τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να ανέβει κατακόρυφα και να αγγίξει σε κάποιες περιοχές ακόμα και τους 37 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στους 25-26 βαθμούς Κελσίου. Μετά τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένονται πολύ θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική, εκτοξεύοντας τον καιρό σε επίπεδα… καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα ανέβει στους 31-32 βαθμούς, ενώ στο Νότιο Αιγαίο αναμένεται να ξεπεράσει και τους 33. 

Μάλιστα, στην Κρήτη, η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένεται σε κάποιες περιοχές ευπαθείς στη ζέστη να χτυπήσει και 37άρια. 

Ο καλός καιρός θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Καλλιάνος, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα επικρατούν αραιές νεφώσεις, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, υγρασία και συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η Μεγάλη Πέμπτη και η Μεγάλη Παρασκευή θα είναι οι πιο ζεστές μέρες, ενώ την ημέρα του Πάσχα στην Αθήνα το θερμόμετρο θα δείξει 30 βαθμούς. 

Η πρόγνωση του meteo.gr

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το κύριο χαρακτηριστικό αυτήν την εβδομάδα θα είναι η συνεχής σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας που σχεδόν θα θυμίζει καλοκαίρι.

Σε αρκετές περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία, από τη Μεγάλη Παρασκευή και μετά, θα πλησιάσει ή ακόμη και θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Ενδεικτικά, στην Αθήνα τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται θερμοκρασίες έως 30-32 βαθμούς, στην Πάτρα έως 32-36 βαθμούς και στο Ηράκλειο θα προσεγγίσει ακόμα και τους 40 βαθμούς, με την ΕΜΥ να δινει θερμοκρασίες από 35-38 βαθμούς. 

Αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια που θα εναλλάσσεται με αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ κάποια φαινόμενα, τα οποία αναμένονται κυρίως τη Μεγάλη Τετάρτη, θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά. 

Στον πίνακα – μετεώγραμμα, που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, παρατίθεται η μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά και την Κρήτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα. 

Βάσει των στοιχείων του πίνακα, οι κάτοικοι στα ορεινά, τα παράκτια και τα υπόλοιπα νησιώτικα τμήματα, θα πρέπει να υπολογίσουν 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη τη θερμοκρασία. 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ