Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γρ. Τάσιος: Ο Τουρισμός μας θα ανακάμψει από το 2022 - Η φετινή σεζόν είναι σεζόν επιβίωσης

29/09/2021
58 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η φετινή σεζόν είναι σεζόν επιβίωσης δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ τόνισε πως τώρα θα πρέπει να ξεκινήσει νέα προσπάθεια στον τουρισμό καθώς η ανάκαμψη θα έρθει από το 2022.

Αναφέρθηκε και στην ανάγκη στήριξης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων καθώς φέτος τα έσοδα είναι στο 50% αυτών του 2019 αλλά δεν αρκούν όπως είπε.

Αναλυτικότερα η σεζόν εξελίχθηκε πάρα πολύ καλά για την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο σε αντίθεση με τη Βόρεια Ελλάδα.

«Τολμήσαμε ανοίξαμε φέτος εφαρμόσαμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φθάσαμε στον Αύγουστο που σε αφίξεις προσέγγισε τα δεδομένα του 2019. Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν φθάσει στο 50% του τζίρου το 2019. Αυτό σημαίνει πως πήγαμε καλά», τόνισε ο Τάσιος.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων τόνισε πως η φετινή σεζόν έδωσε πολλά μαθήματα σε πολλούς σε ότι αφορά τη συνεργασία.

Σε ερώτηση σχετικά με τα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ο κ. Τάσιος δήλωσε πως με βάση τα δεδομένα του Ιουλίου δεν είναι ακόμη εφικτός ο στόχος των 10 δις ευρώ .

«Περιμένουμε σε λίγες ημέρες στα στοιχεία του Αυγούστου για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε το ακριβές μέγεθος των εσόδων. Φαίνεται πως θα αγγίξουμε τα 9 δις στο σύνολο των επιχειρήσεων του τουρισμό. Ανασκουμπώνουμε τα μανίκια μας για την ανάκαμψη από το 2022 και μετά εκτός και αν  έχουμε αλφάβητο μεταλλάξεων του κορονοϊού» είπε ο κ. Τάσιος.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αγορές που πήγαν καλύτερα  τόνισε πως υπήρξαν εκπλήξεις φέτος.

«Δεν πήγαν τόσο καλά οι αφίξεις από το Ισραήλ.  Το σημαντικό είναι πως προτιμηθήκαμε από πολλές εθνικότητες. Φάνηκε πως η Ελλάδα είχε μεγάλη δυναμική στον τουρισμό. Είχαμε χαμηλές πληρότητες τον Ιούλιο που τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν χαμηλά και υψηλές τον Αύγουστο», τόνισε.

Όσο για το αν θα χρειαστούν στήριξη από το κράτος οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ο κ. Τάσιος τόνισε:

«Όταν υπάρχει 80% μείωση τζίρου τα λεφτά δεν φθάνουν και χρειάζεται στήριξη.  Απαιτούνται πέντε χρόνια για την οικονομική ανάκαμψη κάθε επιχείρησης. Το μεγάλο στοίχημα είναι η πολιτική των  τραπεζών σε ότι αφορά την επιμήκυνση των δανείων».


http://www.skyrodos.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ