Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Βρετανικός τουρισμός: Παραμένει η Ελλάδα στους ασφαλείς προορισμούς- Εκτός Ελβετία, Τσεχία και Τζαμάικα

28/08/2020
262 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τρεις ακόμη χώρες αφαιρέθηκαν από τη λίστα των ασφαλών προορισμών για τους Βρετανούς τουρίστες στην τελευταία αναθεώρηση της λίστας. Πρόκειται για την Ελβετία, την Τζαμάικα και την Τσεχία. Η Ελλάδα παραμένει στους ασφαλείς προορισμούς.

Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν και από αυτές τις τρεις χώρες μετά τις 4 π.μ. το Σάββατο θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Αντίθετα, άνοιξε για τους Βρετανούς η Κούβα.

Η καρααντίνα για τις 3 χώρες επιβλήθηκε μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, που ξεπέρασε τα 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, που είναι το κατώτατο όριο που έχει θέσει η Βρετανία.

Στην Ελβετία καταγράφηκε αύξηση τις τελευταίες 4 εβδομάδες κατά 19%, με αποτέλεσμα η αναλογία ανά 100.000 κατοίκους να αυξηθεί σε 22 στις 27 Αυγούστου από 18,5 στις 20 Αυγούστου.

Στην Τσεχία τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 25% μεταξύ 14 Αυγούστου και 20 Αυγούστου, από 1.723 σε 2.153.

Στην Τζαμάικα, τα εβδομαδιαία κρούσματα αυξήθηκαν από 4,3 ανά 100.000 στις 20 Αυγούστου στα 20.8 στις 27 Αυγούστου.

Η Ένωση Τουριστικών Γραφείων της Βρετανίας ΑΒΤΑ διαφωνεί γενικά με την πολιτική της καραντίνας, τονίζοντας ότι όσο η καραντίνα παραμένει η κύρια στρατηγική στον περιορισμό του Covid-19 από την κυβέρνηση, η ταξιδιωτική βιομηχανία θα συνεχίσει να υποφέρει. Με δεδομένη την ταχεία αλλαγή των ποσοστών μόλυνσης σε διάφορες περιοχές, είναι ζωτικής σημασίας η κυβέρνηση να αποφασίζει για τον κίνδυνο σε  περιφερειακή βάση και όχι για ολόκληρη τη χώρα, επισημείναι η ΑΒΤΑ. Μόνον έτσι, αναφέρει, θα ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος στην τουριστική βιομηχανία και στην εμπιστοσύνη των τουριστών να κάνουν κράτηση για ταξίδια.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αφαιρεθεί από τη λίστα των ασφαλών προορισμών της βρετανικής κυβέρνησης η Γαλλία, η Μάλτα, η Ισπανία και η Κροατία.

Tornosnews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ