Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αυτή είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που τολμά 6ώρη εργασία με μισθούς 8ώρου

23/02/2022
590 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Από 1.1.2022 η εταιρεία KRS Group είναι η πρώτη στην Ελλάδα που εφαρμόζει 6ωρη εργασία με αμοιβές 8ώρου. Ηταν το αποτέλεσμα προετοιμασίας περίπου δύο χρόνων, από τότε που του ήρθε αυτή η «τρελή ιδέα» όπως την ονομάζει ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας Κωνσταντίνος Ραΐκος. Έτσι, έκανε την KRS Group την μοναδική εταιρεία που εργάζεσαι 6 ώρες και αμοίβεσαι για 8 ώρες, και συγκεκριμένα με απολαβές που ξεκινούν από τα 850 ευρώ καθαρά.

Αυτό είναι σίγουρα κάτι πολύ καινοτόμο και τολμηρό για τα Ελληνικά δεδομένα. Γινεται όμως στα πλαίσια της ισορροπίας ζωής – εργασίας που, όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας, γίνεται το νέο κανονικό. Επίσης συμβαδίζει με αποτελέσματα ερευνών που δείχνουν ότι οι λιγότερες ώρες εργασίας μπορούν να αθξήσουν τηνν παραγωγικότητα!

Είναι επίσης κάτι που βοηθάει συνολικά την εταιρεία να είναι ενεργή και πλήρως παραγωγική για 12 ώρες την ημέρα, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων, μιας και με το μοντέλο της 6ωρης εργασίας υπάρχουν 2 “βάρδιες”.

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Ραΐκου στο Facebook

Πριν από χρόνια είχα μια τρελή ιδέα! Σκέφτηκα, πως θα ένιωθαν οι άνθρωποι της εταιρείας μας αν εργαζόντουσαν 6 ώρες με αμοιβές πλήρης απασχόλησης; Θα προλάβαιναν να φροντίζουν τις οικογένειες τους ή τον ευατο τους ( πνευματικά και σωματικά); Θα βελτίωνε τον τρόπο ζωής τους και κατ´επεκταση την αποδοτικότητα τους;

Έπειτα από σχεδιασμό και βαθύ στοχασμό 2 ετών η εταιρεία μας εφαρμόζει 6ωρο με αμοιβές 8ωρου όντας η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα!! Οι πρωτες μετρησεις ειναι εξαιρετικες-φαίνεται ότι δουλεύει!

Καινοτομούμε για τον άνθρωπο!

Εύχομαι κι άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα μας και να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας για τον σημαντικότερο παράγοντα-πόρο που έχει κάθε επιχείρηση- τον ανθρώπο!

Η μετάβαση στην εξάωρη εργασία

Από τα τέλη του 2019, η σκέψη γύρω από ένα εναλλακτικό σύστημα εργασίας έγινε πιο εντατική. Ηδη είχε εφαρμόσει το μέτρο του «πρωινού καφέ». Κάθε μέρα είχε και ένα μίτινγκ με διαφορετικό τμήμα με στόχο τη συνεχή βελτίωση του συστήματος. «Σκοπός μας ήταν να πετύχουμε την εφαρμογή του 6ώρου». Πράγματι, από τον Οκτώβριο ξεκίνησαν με 6ωρη εργασία μόνο τις Παρασκευές και από τις αρχές του χρόνου το μέτρο ισχύει για όλα τα τμήματα και όλες τις ημέρες.

Η αλλαγή δεν ήταν εύκολη. «Τις πρώτες δύο εβδομάδες οι άνθρωποι δεν μπορούσαν εύκολα να συνηθίσουν τους νέους χρόνους, ένιωθαν να πιέζονται. Εχουμε μπολιαστεί τόσο πολύ με την ιδέα του ωραρίου 9-5 που νιώθουμε ενοχές αν εργαστούμε λιγότερο», λέει ο κ. Ράικος σε συνέντευξη του στην Καθημερινή. «Κι εγώ ο ίδιος έχοντας γαλουχηθεί από εφοπλιστές που πήγαιναν στο γραφείο στις 6 το πρωί, έκανα καιρό να ξεπεράσω ότι μπορώ να πηγαίνω στις 10 στη δουλειά. Είναι μια πεποίθηση που θεωρώ ότι πρέπει να σπάσει. Στην εταιρεία τη σπάσαμε ακαριαία. Δύο χρόνια το δουλεύαμε, αλλά δεν το πίστευαν ότι θα γίνει τελικά».

Η αναγνώριση από τον κόσμο και η αφιέρωση

Ο Κωνσταντίνος Ράικος έχει ακούσει πολλά «μπράβο» αυτές τις ημέρες για την πρωτοβουλία του, όμως έχει τη διάθεση να διευκρινίσει: «Για όποιον νομίζει ότι είναι λούνα παρκ το γραφείο, να πω ότι δεν είναι. Δεν είμαι ανιδιοτελής άνθρωπος. Θεωρώ όμως ότι μπορούμε να επιβιώνουμε σε ένα win win περιβάλλον. Οταν πέρασα καρκίνο πέρασα κι εγώ μεγάλο άγχος επιβίωσης. Εγώ όμως είχα πρόσβαση σε ανθρώπους που μπορούσαν να με στηρίξουν, κάποιος που ζει με ένα μισθό;».

Το ότι κατάφερε να εφαρμόσει το 6ωρο αλλά και όλες τις αλλαγές σε ό,τι αφορά την ποιότητα ζωής των εργαζομένων του, τα αφιερώνει στη μνήμη της Ανθούλας Κατσαβούνη, της συνεργάτιδός του που το καλοκαίρι έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο. Ηταν μόλις 40 ετών.


Ποιά είναι η KRS Group

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2011 και δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα και ειδικότερα προσφέρει υπηρεσίες Λογιστικής, Φορολογίας και Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων. Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες της αγοράς, καθώς και από ταχέως αναπτυσσόμενα στελέχη.

Η KRS Financial Control είναι η πρώτη εταιρεία του group. Ιδρύθηκε το 2011 και εξειδικεύεται στην παροχή λογιστικών και φορολογικών υπηρεσιών. Η KRS είναι η πρώτη ελληνική λογιστική εταιρεία με βραβευμένα custom-made εργαλεία, για τις ανάγκες των πελατών της.

Η KRS Consulting, η οποία ιδρύθηκε το 2018, εξειδικεύεται στο Business Development, τη δημιουργία Business Plan, καθώς και στην υποβολή και παρακολούθηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, με υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

Η Μη Κερδοσκοπική εταιρία KRS Foundation ιδρύθηκε το 2019, με μόνο σκοπό την υποστήριξη οργανισμών και δράσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Έτσι η εταιρεία προσπαθεί να μεταδώσει το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αγάπης σε όσους χρειάζονται βοήθεια και καθοδήγηση.

Ο Παρασκευάς Φορολογάς είναι το πιο πρόσφατο project του group και πρόκειται για το πρώτο ψηφιακό λογιστήριο φυσικών προσώπων. Το σύνολο των υπηρεσιών της εταιρίας παρέχονται μέσα από την εφαρμογή «Παρασκευάς Φορολογάς», η οποία είναι διαθέσιμη σε iOS και Android.


businessrev.gr

Πηγές: Καθημερινή , krs.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ