Ο Μπράιαν Τζόνσον είναι ο 46χρονος κροίσος, ο οποίος δαπανά δύο εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο προκειμένου να αποκτήσει το σώμα ενός 18χρονου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του New York Post, ο Τζόνσον βρίσκεται σε ένα νησί στα ανοικτά της Ονδούρας για μια πειραματική γονιδιακή θεραπεία η οποία φέρεται να ιενισχύει την μυϊκή μάζα και την οστική πυκνότητα, ενώ μειώνει το σωματικό λίπος .
Το κόστος ανέρεται στα 25.000 δολάρια ανά θεραπεία και δεν είναι η μόνη στην οποία έχει υποβληθεί ο Τζόνσον. Προσφέρεται από την εταιρεία Minicircle Inc. η οποία υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα της τεχνολογίας Πίτερ Θιλ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI Σαμ Άλτμαν. Η προσπάθειά του Τζόνσον ενάντια στο γήρας περιλαμβάνει την καταμέτρηση των νυχτερινών του στύσεων και την ανταλλαγή αίματος με τον γιο του.
Μιλώνστας στο δίκτυο Bloomberg, ο Τζόνσον αποκάλυψε πως στόχος είναι μέσω αυτής της γονιδιακής θεραπείας να ζήσει μέχρι τα 200 χρόνια. "Μέχρι τώρα, έχω φτιάξει την διατροφή, την άσκηση, τον ύπνο και όλα τα άλλα πράγματα που ξέρουμε ότι βοηθούν στην μακροζωΐα. λλά αυτό δεν πρόκειται να με οδηγήσει σε ηλικία 200 ετών. Οι γονιδιακές θεραπείες υπόσχονται να το κάνουν αυτό".
Το επόμενο βήμα της γονιδιακής θεραπείας περιλαμβάνει ενέσεις, τα οφέλη των οποίων ελπίζει ότι θα συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου. "Περιμένω ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα αρχίσω να παρατηρώ διαφορές", είπε στο αμερικανικό δίκτυο.
Παρά το γεγονός πως η εταιρεία εδρεύει στο Όστιν του Τέξας, η κύρια μονάδα της λειτουργεί στο Ροατάν, ένα τροπικό νησί λίγο έξω από το κόστος της Ονδούρας, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως το νησί φιλοξενεί μία θεραπεία που δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.
Η εν λόγω γονιδιακή θεραπεία έχει ως στόχο να ενισχύσει την παραγωγή της φυλλοστατίνης στον οργανισμό, μιας πρωτεΐνης που ενεργοποιεί μια διαδικασία στο σώμα η οποία οδηγεί σε αυξημένη παραγωγικότητα των μυών.
Οι ισχυρισμοί της Minicircle ότι η γονιδιακή θεραπεία θα μπορούσε να οδηγήσει στην μακροζωία αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό από τους επιστήμονες, οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν συνταχθεί μελέτες που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό.
thetoc.gr